Okusi Hrvatske u Varaždinu za ulazak Hrvatske u EU

Slika /arhiva/rh-karta-ww.jpg

Gastronomsko-glazbeni show „Okusi Hrvatske“, u kojem će od kraja ovoga mjeseca sudjelovati sve hrvatske županije, najveća je priredba kojom Varaždin i Varaždinska županija obilježavaju ulazak Hrvatske u Europsku uniju.

Okvirni program obilježavanja ulaska u EU, koji počinje krajem ovog mjeseca i traje sve do srpnja, utvrđen je na današnjoj prvoj sjednici Odbora za organizaciju obilježavanja pristupanja RH Europskoj uniji pod predsjedanjem saborske zastupnice i zamjenice gradonačelnika Natalije Martinčević.

Gastronomsko-glazbeni show održat će se 11. svibnja na gradskim trgovima, a kroz glazbu i dobru kuhinju Varaždincima će se predstaviti sve županije uz besplatno kušanje delicija poznatih hrvatskih kuhara.

Program obilježavanja počet će 25. travnja „Loptarijom/žogarijom“, međunarodnim sportskim projektom koji se provodi u osam država. U Varaždinu će svoje sportske vještine pokazati djeca iz svih varaždinskih osnovnih škola te Centra za odgoj i obrazovanje "Tomislav Špoljar".

Sportska priredba najavljena je i za 30. lipnja, kad će 28 trkača krenuti na maraton iz Ptuja i preko mađarskoga grada Zalaegerszega proći će kroz sve pogranične općine i gradove Varaždinske županije. U obilježavanje ulaska RH u Europsku uniju uključit će se i Lepoglava s Lepoglavskim danima 1. i 2. lipnja s partnerima iz Slovenije.

Posljednjeg dana lipnja Neno Belan održat će koncert. Načelnik općine Cestice Mirko Korotaj najavio je organizaciju zajedničkog programa sa slovenskom općinom Ormožem, a Bednja i općina Videm iz Slovenije zajedno će organizirati kulturne i sportske programe. Osim Varaždina, Varaždinske županije te gradova i općina s područja te županije, u organizaciji programa sudjeluju gradska i županijska Turistička zajednica. (Hina)



Pisane vijesti