Okrugli stol o malom i obiteljskom hotelijerstvu

Slika /arhiva/091013-omh1w.jpg

Hrvatska mora dodatno osnažiti aktivnosti i pojačati mjere za privlačenje turista, jer je to karta koja dobija, pogotovo ako se zna da smo pravodobnom reakcijom na krizu i provođenjem akcijskog plana iznijeli sezonu, kazao je danas ministar turizma Damir Bajs u splitskoj Županijskoj komori na okruglom stolu posvećenom malom o obiteljskom hotelijerstvu. Ministar Bajs ocijenio je kako će i sljedeća 2010. godina biti zahtjevna i teška, jer ostale turističke zemlje sebi neće dozvoliti da treću godinu za redom ostvare negativne rezultate. Stav i preporuka Ministarstva turizma je da se i iduće godine cijene ne dižu, a Vlada i resorno ministarstvo već sada rade na pripremi sljedeće turističke sezone.

Hrvatska mora dodatno osnažiti aktivnosti i pojačati mjere za privlačenje turista, jer je to karta koja dobija, pogotovo ako se zna da smo pravodobnom reakcijom na krizu i provođenjem akcijskog plana iznijeli sezonu, kazao je danas ministar turizma Damir Bajs u splitskoj Županijskoj komori na okruglom stolu posvećenom malom o obiteljskom hotelijerstvu.
 


Ministar Bajs ocijenio je kako će i sljedeća 2010. godina biti zahtjevna i teška, jer ostale turističke zemlje sebi neće dozvoliti da treću godinu za redom ostvare negativne rezultate. Stav i preporuka Ministarstva turizma je da se i iduće godine cijene ne dižu, a Vlada i resorno ministarstvo već sada rade na pripremi sljedeće turističke sezone.
 


Ove nam je godine rujan bio bitno bolji nego prošle godine, a za ubuduće se moramo potruditi biti još gostoljubiviji i profesionalniji, jer je to ono što svaki turizam treba, dodao je ministar Bajs.
 


Direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić procjenjuje da će ostale europske zemlje, koje su ove godine imale turistički podbačaj, iduće ljeto uzvratiti udarac zbog čega se Hrvatska treba dobro pripremiti. Treba dodati još dva modela koji uključuju potpore organiziranim turističkim dolascima u zračnom i autobusnom prijevozu, te razmisliti i o ukidanju viza za još neke zemlje, kazao je Bulić.
 
Kako se moglo čuti na okruglom stolu, mali i obiteljski hoteli, koji su većinom u privatnim rukama, trebali bi dobiti tretman kakav i zaslužuju, a kako je obećao ministar Bajs to će zasigurno biti i jedna od mjera za iduću turističku sezonu.
 
Na okruglom stolu sudjelovali su i brojni turistički djelatnici koji smatraju kako ima još dovoljno prostora za poboljšanje kvalitete njihovih usluga, svjesni da se ne treba oslanjati samo na sunčane dane koji "dolaze u paketu uz turističku sezonu u Dalmaciji".
 


Večeras će u podrumima Dioklecijanove palače biti proglašen najbolji mali i obiteljski hotel - Adrian 2009., a među finalistima su hoteli iz Pule, Opatije, Zadra, Skradina, Gráca, Tučepa, Omiša, Cavtata, Osijeka i Slavonskog Broda. (Hina)
 

Pisane vijesti