Održani Dani Harley Davidsona u Biogradu

Slika /arhiva/110530-harley-001.jpg

Tijekom proteklog vikenda Biograd na Moru bio je domaćin Dana Harley Davidsona, na kojima se okupilo oko 65.000 posjetitelja i 20.000 motociklista, što je bio jedan najvećih motociklističkih događaja u Europi.

Dani Harley Davidsona počeli su još u četvrtak ujutro jedriličarskom regatom "Moto Sail", a za bajkere su organizirani i izleti na otok Pag i Nacionalni park "Krka". U četiri dana Dalmaciju su posjetili motociklisti iz cijele Europe, od Portugala do Finske, a bilo je i onih koji su došli čak iz SAD-a, Brazila, Južne Afrike, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Saudijske Arabije.

Vrhunac događaja bila je parada zastava chaptera iz cijelog svijeta i 3000 Harley-Davidson motocikala koji su u subotu prošli magistralom od Zadra do Biograda. Organizatori su pripremili mnoštvo besplatnih zabavnih aktivnosti za posjetitelje. Osim razgledavanja najnovijih modela motocikala, zainteresirani su uživali i u razgledavanju najnovijih modela Harleyja i besplatnim probnim vožnjama.

Za motocikliste, hrvatski Pleter Chapter organizirao je izlete s vodičem. Uz izlet u Nacionalni park Krka te vožnju do Primoštena, Trogira i Splita, dame na Harleyjima mogle su uživati na turi do Paga. Motociklisti su i samostalno razgledavali ljepote Hrvatske, pa su se tako mnogi zaputili na Plitvička jezera i na otoke Pašman i Ugljan.

Na završnoj večeri u subotu članovima su dodijeljene nagrade. Sa 6321 prijeđenih kilometara da bi došao iz Rijada do Biograda, nagradu za najudaljenije putovanje osvojio je David Tasker iz Saudijske Arabije. Najstariji biker i član H.O.G. kluba na ovogodišnjem okupljanju bio je 81-godišnji Ten Bruggencate koji je do Biograda 'potegnuo' čak iz Nizozemske. Na kraju, Harley-Davidson je Gradu Biogradu dodijelio posebno priznanje za odličnu logističku potporu.

Harley Davidson je po prvi put u Hrvatskoj organizirao Dane Harley Davidsona i europski H.O.G. Rally, okupljanje članova Harley-Davidson kluba. Takvi se događaji održavaju svake godine na raznim atraktivnim lokacijama diljem Europe i šire.



Pisane vijesti