Održana tematska poslovna radionica o zdravstvenom turizmu

Slika /arhiva/20160513_kvarner1.png

U sklopu posebnog programa za strane agente iz Velike Britanije, Finske, Danske i Rusije, koji su specijalizirani za zdravstveni turizam, danas je u Opatiji održana poslovna radionica na kojoj su se agenti susreli s hrvatskim partnerima. Naime, po drugi puta Kvarner je domaćin ove tematske poslovne radionice o zdravstvenom turizmu pod nazivom BUY CROATIA, u organizaciji Turističke zajednice Kvarnera i Hrvatske turističke zajednice, u suradnji i uz potporu turističkih zajednica Malog Lošinja, Crikvenice i Opatije.

Strani sudionici imali su priliku u višednevnom boravku na Kvarneru obići i upoznati se ponudom najvažnijih klinika, institucija, specijalnih bolnica i lječilišta, kao i hotela, te se susresti s ravnateljima, liječnicima specijalistima i managerima tih ustanova, nakon čega su danas prisustvovali završnoj prezentaciji i radionici u Remisens Premium Hotelu Ambasador u Opatiji.

Direktorica TZ Kvarnera dr. sc. Irena Peršić Živadinov, predstavila je Kvarner kao modernu turističku destinaciju s najdužom tradicijom u turizmu i to upravo u zdravstvenom turizmu, gdje zahvaljujući kontinuiranim aktivnostima na unapredjenju i promociji zdravstvenog turizma, pod nazivom Kvarner Health&Wellbeing, kao i sinergiji svih gospodarskih subjekata u domeni zdravstvene ponude, a posebice i djelovanju Klastera zdravstvenog turizma, danas Kvarner ima respektabilnu infrastrukturu i profesionalno osoblje  spremno odgovoriti zahtjevima svjetskog tržišta.

Goran Pavlović iz TZG Opatije predstavio je detaljno turističke potencijale Opatije s naglaskom na zdravstveni turizam, a sudionicu su uživali u filmovima o turističkoj ponudi Opatije i Kvarnera.

Nakon toga uslijedila je radionica na kojoj su sudjelovali: Thalassotherapia Crikvenica, Thalassotherapia Opatija, Poliklinika Terme Selce, Poliklinika Medico, Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera, Katarina Line, Lječilište Veli Lošinj, Varaždinske toplice, Daruvarske toplice,  Enjoy Health, Hotel Lovran, Danmari Tours, Modus International, Poliklinika IVF, Rex Rea, i drugi, a strani agenti iskazali su veliko zanimanje za ponudu te su B2B razgovori trajali više od 2 sata.

„Veliki je uspjeh i vrlo smo zadovoljni što smo po drugi puta domaćini radionice Buy Croatia za zdravstveni turizam, te što je Kvarner imao još jednu priliku pokazati stranim partnerima ono najbolje iz područja zdravstvenog turizma. Naime upravo je Kvarner regija s najdužom tradicijom u zdravstvenom turizmu, koji bilježi više od 170 godina organiziranog djelovanja. Zdravstveni turizam do danas je ostao komparativna prednost Kvarnera, a kroz projekt Kvarner Health and Wellbeing te kroz djelovanje u Klasteru zdravstvenog turizma Kvarnera, Turistička zajednica Kvarnera promovira i unaprijeđuje ponudu zdravstvenog turizma te time doprinosi kvaliteti ukupne ponude na Kvarneru i produženju sezone“, naglasila je direktorica Irena Peršić Živadinov.



Pisane vijesti