Održana sjednica Mješovite komisije za turističku suradnju Hrvatske i Austrije

Slika /arhiva/100921-rh-a1.jpg

Sedma po redu Sjednica Mješovite komisije za suradnju na području turizma između Republike Hrvatske i Republike Austrije održana je 16. i 17. rujna ove godine u Zagrebu.



Hrvatsku delegaciju predvodila je Blanka Belošević, načelnica Odjela za međunarodnu turističku suradnju Ministarstva turizma Republike Hrvatske, dok je austrijsku predvodila dr. Angelika Liedler, direktorica Odjela za međunarodnu turističku suradnju Saveznog ministarstva gospodarstva, obitelji i mladeži Republike Austrije.



Hrvatski i austrijski sudionici dali su kratki prikaz stanja u turizmu Austrije i Hrvatske u razdoblju 2008. do 2010. godine, razmijenili iskustva i dogovorili konkretniju suradnju na području kulturnog i gradskog turizma, navodeći primjere Graza i Zagreba.



Također, izviješteno je o stanju izrade strategije razvoja turizma u svakoj od država, što bi one trebale sadržavati, te njihovo značenje za razvoj turizma, te je dogovoreno međusobno informiranje o tijeku izrade.



Republika Hrvatska i Republika Austrija dosad su ostvarile izuzetno uspješnu suradnju na području turizma, kako bilateralno, tako i u sklopu međunarodnih turističkih organizacija, poput Svjetske turističke organizacije, Europske komisije, Srednjoeuropske inicijative i posebno unutar Projektne skupine za turizam Radne zajednice Alpe-Jadran.



Dvije strane iskazale su zadovoljstvo izvrsnim odnosima na području turizma između dviju država. Sljedeća sjednica održat će se u Republici Austriji.


Pisane vijesti