Održana prva sjednica Strukovne skupine obiteljskog smještaja i turizma otoka Krka

Slika /arhiva/krk-tz-log10.jpg

U suradnji s Turističkom zajednicom otoka Krka, jučer je održana prva sjednica nedavo utemeljene Strukovne skupine obiteljskog smještaja i turizama HGK otoka Krka.

Glavne teme sastanka predstavnika vlasnika obiteljskog smještaja iz općina Baška, Punat, Vrbnik, Dobrinj, Omišalj, Malinska - Dubašnica i grada Krka, bile su vezane uz unapređenje usluge smještaja u domaćinstvu i suradnju s drugim strukovnim organizacijama otoka Krka.

Tako je započet dogovor sa Sekcijom turističkih brodara otoka Krka, koji bi trebao rezultirati promocijom i ponudom brodskih izleta u svakom domaćinstvu. Razgovaralo se i o suradnji i boljoj razmjeni informacija s turističkim zajednicama na otoku Krku. Posebno je bila zanimljiva prezentacija tzv."eko-bina", malih prijenosnih pepeljara u obliku "kornet" i "čašica" sladoleda, osmišljenih za zbrinjavanje sitnih otpadaka, prije svega opušaka cigareta, žvakaćih guma, ambalaže bombona i slično. Ove trajne PVC posude, otporne na vatru, vrlo su praktične kao obvezan rekvizit kupača na prirodnim plažama na kojima ne postoje prigodne pepeljare.

Na otoku Krku je sustav podjele "eko -binova" započeo prošle godine na području općine Punat kao pilot projekt u organizaciji KD "Črnika". Po riječima Danijela Biljana, direktora KD "Črnika", projekt je već u prvoj godini polučio odlične rezultate, pa je nastavak uvođenja ovog ekološkog standarda dogovoren s otočnim komunalnim društvom "Ponikve". Nabava posudica dijelom se sufinancira aplikacijom reklama, dijelom sredstvima komunalnog društva "Ponikve" i participacijom samih naručitelja. Članovi Strukovne skupine otoka Krka prihvatili su prijedlog suradnje u distribuciji "eko binova", o čemu će obavijestiti vlasnike obiteljskog smještaja na svom području.



Pisane vijesti