Održana poslovna radionica Hrvatske turističke zajednice u Londonu

Slika /arhiva/HTZlogo.jpg

Poslovna radionica Hrvatske turističke zajednice u Londonu za britanske i hrvatske poslovne partnere, održana je u četvrtak 20. svibnja 2010. godine na atraktivnoj lokaciji usred londonskog Mayfair-a, u hotelu Intercontinental Park Lane.

Iako prvotno otkazana u travnju zbog prekida zračnog prometa uslijed erupcije vulkana te ponovno zakazana za svibanj, poslovna radionica okupila je tridesetak sudionika s britanske i hrvatske strane, odnosno 14 britanskih i 12 hrvatskih tvrtki. S obzirom na pogled iz dvorane na prometni Park Lane i Mayfair, radionicu su 'podržali' i londonski autobusi s reklamom Hrvatske, što nije promaklo sudionicima.

Poslovna radionica započela je kratkom uvodnom prezentacijom direktorice Predstavništva, Meri Matešić, kako bi se okupljenim britanskim partnerima među kojima je bilo novih agenata koji Hrvatsku planiraju uvrstiti u svoje programe 2011.godine, pružila osnovne informacija o odredištu i ponudi, a potom je nastavljena radnim dijelom i zajedničkim ručkom za sve sudionike.

Radni dio radionice bio je vrlo interaktivan i produktivan te su sudionici s obje strane izrazili zadovoljstvo zbog ostvarenih kontakata. Kako su nam sami rekli, britanski i hrvatski partneri radionicu su ocijenili iznimno korisnom i kvalitetnom zbog niza različitih informacija i mogućnosti koje su međusobno otkrili i razmijenili. Zastupljeni su bili s hrvatske strane, hoteli, agencije i nautička ponuda, a s britanske strane turoperatori i agenti specijalizirani za opće ali i posebne programe poput vila, krstarenja i aktivnog odmora.

S obzirom na termin održavanja radionica je bila i odličan uvod u predstojeće ugovaranje sezone 2011. koje će britanski turoperatori uskoro započeti u Hrvatskoj te mogućnost nadopune sljedećeg izdanja brošura 2011. s nekim novim odredištima i ponudom. Naime, prva izdanja programa 2011. su već tiskana, a sljedeća glavna brošura izlazi u kolovozu. 


Pisane vijesti