Održana Hrvatska večer u Düsseldorfu

Slika /arhiva/HTZlogo.jpg

U cilju promidžbe hrvatskog turizma na njemačkom tržištu u organizaciji Hrvatske turističke zajednice 20. svibnja 2010. godine u svečanoj dvorani hotela „InterContinental“ u Düsseldorfu održana je manifestacija Hrvatska večer.

Ova posebna prezentacija hrvatskog turizma organizirana je u suradnji s generalnim konzulatom Republike Hrvatske u Düsseldorfu i uz pokroviteljstvo Veleposlanstva Republike Hrvatske u Njemačkoj. Večeri je nazočilo 200 uzvanika; predstavnika političkog i gospodarskog života, diplomacije kao i brojni mediji Savezne pokrajne Nordrhein- Westfalen.

Uzvanicima su se na početku večeri u pozdravnim govorima obratili Milo Sršen, pomoćnik direktora Hrvatske turističke zajednice, Friedrich G. Conuzen, gradonačelnik Düsseldorfa, Regina van Dinther, predsjednica parlamenta pokrajne Nordrhein- Westfalen i dr. Miro Kovač, veleposlanik Republike Hrvatske u Njemačkoj.

Tijekom večeri okupljeni su imali priliku upoznati turističku ponudu šest jadranskih regija kroz prezentacije predstavnika regionalnih Turističkih zajednica Istre, Kvarnera, Zadra, Šibenika, Splita i Dubrovnika. U glazbenom dijelu programa nastupili su klapa Iskon i Dražen Žanko. Na video zidovima dvorane prikazivali su se promotivni turistički filmovi.

Time su se Hrvatska turistička zajednica i sustav turističkih zajednica Županija uspješno predstavila za Hrvatsku treće po važnosti pokrajni Nordrhein-Wesfalen iz koje godišnje na odmor u Hrvatsku putuje 350.000 tisuća Nijemaca, što je 20% svih dolazaka Nijemaca u Hrvatsku.


Pisane vijesti