Održana izvanredna skupština UHPA-e

Slika /arhiva/uhpa-new-logo.jpg

Izvanredna Skupština Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA), održana danas u Zadru, izglasala je povjerenje dosadašnjem direktoru te udruge Željku Trezneru te time odbacila njegovu ostavku na to mjesto.

O tim i drugim odlukama sa te Skupštine po njenom završetku Hinu je izvijestio predsjednik UHPA-e Boris Žgomba dodajući da je odlučeno i da se do ljeta organizira izborna Skupština UHPA-e ne kojoj će se cijelo vodstvo Udruge iznova birati. To znači da će se birati predsjednik, članovi upravnog i nadzornog odbora, ali ne i direktor čiji mandat traje još oko dvije godine.

"UHPA funkcionira normalno, nije u rasulu, a sazivanje izvanredne i buduće izborne skupštine potvrda je da instituti udruge funkcioniraju", kazao je Žgomba. Zahvalio je svim sudionicima izvanredne Skupštine u Zadru na civiliziranom i argumentiranom raspravljanju o svim problemima dodavši ipak da se primijetila velika podijeljenost agencija članica.

Skupština je u Zadru usvojila i revizorske nalaze o radu UHPA-e, ali nije mogla zbog internih pravila odlučivati o vraćanju četiri isključene članice prošle godine. Te agencije, ako žele ponovno u članstvo, moraju ponovno predati zahtjev za to, dodao je Žgomba.

Izvanredna Skupština UHPA-e u Zadru sazvana je na inicijativu oko 150 agencija-članica, što je oko 50 posto UHPA-inog članstva, koji su smatrali da se treba odlučivati o povjerenju direktoru UHPA-e, cijelom vodstvu te načinu poslovanja te udruge. Smatrali su i da UHPA ne radi transparentno niti financijski korisno i jednako za sve članice i drugo. Zbog toga je direktor UHPA-e Trezner krajem prošle godine stavio svoj mandat na raspolaganje, ali taj mandat je danas glasovanjem na izvanrednoj Skupštini nastavljen. Prema informacijama od predstavnika nekih agencija-članica, Trezner je na Skupštini, koja je trajala nekoliko sati, dobio 169 od ukupno 324 glasova. UHPA ima 278 redovnih te oko 150 pridruženih članica, od kojih samo redovne imaju pravo glasati za odluke na skupštini. (Hina)



Pisane vijesti