Održana I. tematska radionica za pripremu programa razvoja javne turističke infrastrukture

Slika /arhiva/w-140117-hot7.jpg

U Ministarstvu turizma održana je I. tematska radionica za pripremu regionalnih ili lokalnih programa razvoja javne turističke infrastrukture regija i destinacija. Na radionici su obrađene teme vezane uz uređenje i upravljanje javnim plažama te pitanja koja se odnose na izgradnju Centara posjetitelja (Visitors center) i program „HOTSPOT CROATIA“. Okupljene je uvodno pozdravio pomoćnik ministra turizma Davor Ižaković, koji je predstavio rezultate istraživanja o potrebama, zahtjevima i očekivanjima turista u odnosu na destinaciju. Pomoćnik Ižaković je naglasio kako turistima uređenost plaža spada u sam vrh glavnih motiva dolazaka: „Pored deset ključnih proizvoda koji su detektirani u Strategiji razvoja turizma do 2020. godine, detektirali smo i tri ključna prostora, a to su plaže, Centri posjetitelja i hotspot, odnosno besplatni internet. Gosti su nam na prvom mjestu i upravo zbog njih želimo raditi na unaprjeđenju naše ponude i atrakcijske osnove.“

U Ministarstvu turizma održana je I. tematska radionica za pripremu regionalnih ili lokalnih programa razvoja javne turističke infrastrukture regija i destinacija. Na radionici su obrađene teme vezane uz uređenje i upravljanje javnim plažama te pitanja koja se odnose na izgradnju Centara posjetitelja (Visitors center) i program „HOTSPOT CROATIA“.

Okupljene je uvodno pozdravio pomoćnik ministra turizma Davor Ižaković, koji je predstavio rezultate istraživanja o potrebama, zahtjevima i očekivanjima turista u odnosu na destinaciju. Pomoćnik Ižaković je naglasio kako turistima uređenost plaža spada u sam vrh glavnih motiva dolazaka: „Pored deset ključnih proizvoda koji su detektirani u Strategiji razvoja turizma do 2020. godine, detektirali smo i tri ključna prostora, a to su plaže, Centri posjetitelja i hotspot, odnosno besplatni internet. Gosti su nam na prvom mjestu i upravo zbog njih želimo raditi na unaprjeđenju naše ponude i atrakcijske osnove.“

Također, govorio je i o prednostima izgradnje centara za posjetitelje te najavio raspisivanje Javnog poziva namijenjenog priobalnim županijama s krajnjim ciljem izgradnje sedam takvih centara.

Najavljeno je i ponovno raspisivanje Javnog poziva „HOTSPOT CROATIA“ koji se u 2013. godini pokazao iznimno uspješnim.

O pilot projektu „1000 hrvatskih plaža – Jadranske zvijezde-Kvarner“ koji se odnosi na Nacionalni i regionalni (lokalni) program uređenja i upravljanja javnim plažama, prezentaciju je održao voditelj projekta, prof. dr. sc. Dragan Magaš s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija.



Pisane vijesti