Održan prvi sastanak Stožera projekta Volim Hrvatsku

Slika /arhiva/120221-htz-vh.jpg

Sukladno planu projekta Volim Hrvatsku, u Glavnom uredu Hrvatske turističke zajednice, 21. veljače 2012. godine održana je prva sjednica Stožera. U uvodnom dijelu, v.d. direktora Glavnog ureda Hrvatske turističke Niko Bulić podsjetio je kako su sve aktivnosti projekta usuglašene još u 2011. godini, te istaknuo kako će Hrvatska turistička zajednica temeljem svojih zakonskih zadaća, u suradnji sa sustavom turističkih zajednica i u 2012. godini kroz provođenje edukativno-ekološkog projekta Volim Hrvatsku sudjelovati u unapređivanju turističke ponude/proizvoda i stvaranju privlačnog turističkog okružja.

Na Sjednici je predstavljena i nova knjižica programskih aktivnosti Volim Hrvatsku za 2012. godinu te plakati i naljepnice za osnovne škole i vrtiće Hrvatske. Bulić je podsjetio na temeljne akcije projekta: Natječaj „Djeca čitaju i pišu Hrvatsku“, Plavi cvijet, Zeleni cvijet, Čovjek ključ uspjeha u turizmu, Domus bonus, Oznaka kvalitete u kulturnom turizmu te EDEN. Kod akcije odabira Europske destinacije izvrsnosti (EDEN), Bulić je nazočne informirao kako je Europska komisija u suglasnosti s državama članicama i zemljama kandidatima za 2011./2012. godine odabrala temu "Podizanje svijesti i promocija dosadašnjih EDEN destinacija".

Na temelju raspisanog natječaja, Hrvatska turistička zajednica je kandidirala i od Europske komisije dobila sredstva potpore za program promocije EDEN projekta i destinacija. Programom promocije predviđena je:

  • produkcija i distribucija promotivnih materijala (letak, plakat i film)
  • predstavljanje na posebnim prezentacijama
  • organizacija studijskog putovanja stranih novinara u EDEN destinacije
  • sudjelovanje u poslovnim radionicama Buy Croatia
  • promocija na sajmovima i dr.

Također, nazočne je informirao kako je u tijeku Javni poziv za potpore manifestacijama i kulturno-turističkim inicijativama u 2012. godini. Nadležna turistička zajednica županije, odnosno Turistička zajednica Grada Zagreba mora izvršiti selekciju pristiglih kandidatura i najkasnije do 23. ožujka 2012. godine, Glavnom uredu Hrvatske turističke zajednice proslijediti prijedlog za najviše 15 kulturno-turističkih inicijativa te najviše 10 manifestacija koje zadovoljavaju sve uvjete Javnog poziva.

Na kraju je istaknuo kako će prigodno obilježavanje projekta Volim Hrvatsku biti u travnju 2012. godine. Osim toga, Bulić se osvrnuo i na Program rada Hrvatske turističke zajednice za 2012. godinu te kazao kako je Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice u siječnju prihvatilo na Sjednici prijedlog Programa rada za 2012. godinu, te da ove godine nije ugašen niti jedan vitalni dio aktivnosti rada Hrvatske turističke zajednice, ali su se neke aktivnosti morale prilagoditi financijskim mogućnostima u kojima se Hrvatska nalazi. Najavio je održavanje konstituirajuće Sjednice Sabora Hrvatske turističke zajednice za 28. veljače 2012. godine gdje će uslijediti usvajanje Programa rada te izbor novih Tijela Hrvatske turističke zajednice.



Pisane vijesti