Održan prvi dan 4. CIHT konferencije o zdravstvenom turizmu

Slika /arhiva/171116_CIHT2016_1.JPG

U tijeku je četvrta po redu CIHT (Crikvenica International Health Tourism) konferencija u Crikvenici, čiji je podnaslov Health, tourism, business. Svečano je otvorenje počelo u četvrtak, 17. studenoga u jutarnjim satima u Hotelu Omorika u Crikvenici. Prvi je dan konferencije okupio stotinjak sudionika. Na početku konferencije pozdravnim govorom prisutnima se u ime organizatora obratila Marijana Biondić, direktorica Turističke zajednice Grada Crikvenice te suorganizatori - Damir Lončarić, ravnatelj Thalassotherapije Crikvenica i Vladimir Mozetič, predsjednik Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera. Potom su govore redom održali predstavnici pokrovitelja konferencije: direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov, iz Hrvatske turističke zajednice Slavija Jačan Obratov, gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina, zamjenica župana Primorsko-goranske županije Marina Medarić, iz Ministarstva zdravstva Branko Matošević te iz Ministarstva turizma Vesna Rajković. U govorima su, među inim, istaknuli veliki potencijal zdravstvenog turizma u Hrvatskoj općenito s naglaskom na Kvarner i crikveničku rivijeru, a govorilo se i o važnosti stalnog ulaganja u kvalitetu i vrijednosti efikasne institucionalne i vaninstitucionalne suradnje.

U tijeku je četvrta po redu CIHT (Crikvenica International Health Tourism) konferencija u Crikvenici, čiji je podnaslov Health, tourism, business. Svečano je otvorenje počelo u četvrtak, 17. studenoga u jutarnjim satima u Hotelu Omorika u Crikvenici. Prvi je dan konferencije okupio stotinjak sudionika.

Na početku konferencije pozdravnim govorom prisutnima se u ime organizatora obratila Marijana Biondić, direktorica Turističke zajednice Grada Crikvenice te suorganizatori - Damir Lončarić, ravnatelj Thalassotherapije Crikvenica i Vladimir Mozetič, predsjednik Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera.

Potom su govore redom održali predstavnici pokrovitelja konferencije: direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov, iz Hrvatske turističke zajednice Slavija Jačan Obratov, gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina, zamjenica župana Primorsko-goranske županije Marina Medarić, iz Ministarstva zdravstva Branko Matošević te iz Ministarstva turizma Vesna Rajković. U govorima su, među inim, istaknuli veliki potencijal zdravstvenog turizma u Hrvatskoj općenito s naglaskom na Kvarner i crikveničku rivijeru, a govorilo se i o važnosti stalnog ulaganja u kvalitetu i vrijednosti efikasne institucionalne i vaninstitucionalne suradnje.

Zanimljiva i dinamična izlaganja predavača iz Hrvatske, Velike Britanije, SAD-a, Njemačke, Poljske i Slovenije sudionicima su dala nove informacije i unaprijedila njihova postojeća znanja te ponudila odgovore na razna pitanja. Tako je, među ostalim, tijekom konferencije više puta istaknuta važnost kvalitete, komunikacije i ljudskih potencijala koji predstavljaju ključ uspjeha u poslovnom svijetu. Podsjetilo se i na čvrstu povezanost medicine i gospodarstva te nužnost kvalitetne suradnje, koordinacije, umrežavanja i praćenja aktualnih trendova.

Koliko treba uložiti u kvalitetu da bi poslovanje bilo uspješnije? Kako što bolje iskoristiti prednosti on line oglašavanja u zdravstvenom turizmu? Kakav je zdravstveni sustav u SAD-u i koji su izazovi njihovih poslodavaca? Kojim se nemedicinskim mjerama može olakšati i unaprijediti boravak pacijenata u bolnici i koja je uloga specijalnih bolnica u zdravstvenom turizmu? Recept za neuspjeh počiva u tome da ne treba pokušati ugoditi svima, a brend smo, prije svega, mi sami. Sve se prethodno navedeno, uz još mnogo zanimljivih činjenica i informacija, moglo čuti tijekom predavanja na ovogodišnjemu CIHT-u.

Sutradan, 18. studenoga, rezerviran je za poslovnu radionicu koja će se održavati u jutarnjim satima, a poslije nje, kreće obilazak članica klastera zdravstvenog turizma Kvarnera.

Organizator: Turistička zajednica Grada Crikvenice ; Suorganizatori: Thalassotherapia Crikvenica i Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera ; Pokrovitelji: Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, Ministarstvo turizma, Ministarstvo zdravstva, Primorsko-goranska županija, Grad Crikvenica, Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska gospodarska komora, Turistička zajednica Kvarnera ; Sponzori: zlatni - Hrvatska turistička zajednica i Jadran d.d. Crikvenica, srebrni - Primorsko-goranska županija, Turistička zajednica Kvarnera i Učilište Ambitio te brončani - Mylan EPD i GCR - Global Clinic Rating ; Medijski pokrovitelji: Novi list i Nativa Media j.d.o.o. (4 Seasons Croatia, Naturala.hr).



Pisane vijesti