Novi digitalni interaktivni prikaz Zagrebačke županije

Slika /arhiva/1711116_prezento1.jpg

U zagrebačkom prezentacijskom prostoru PreZento predstavljene su jučer nove tehnologije Turističke zajednice Zagrebačke županije. Moderatorica predstavljanja novog interaktivnog preglednika TZ Zagrebačke županije bila je Nada Finderle, dok je Dario Finderle predstavio programe atraktivnog snimanja turističkih lokacija iz zraka.

Direktor SED panorame Stjepan Matijević pojasnio je koncept i tehnologiju virtualnih šetnji, a autor lokatora (interaktivne karte) Zagrebačke županije Mario Žilec predstavio je ovaj novi program. Riječ je o projektu virtualnog putovanja po mjestima i brojnim turističkim atrakcijama, novom interaktivnom pregledniku kojim je TZ Zagrebačke županije znatno iskoračila u digitalnoj ponudi atraktivnih sadržaja.

Internetska stranica TZ na jednom mjestu, kako je na predstavljanju rečeno, objedinjuje cijelu turističku ponudu „zagrebačkog zelenog prstena“ i prikazuje sva događanja, manifestacije i najave kroz godinu. Korisnik vrlo brzo i jednostavno na karti odabire lokaciju koju bi želi posjetiti, a lokator će izračunati udaljenost, ponuditi rutu dolaska i predstaviti odabrano mjesto kroz zanimljivu priču.

Na kraju današnje prezentacije, direktorici TZZŽ Ružici Rašperić uručena je najviše priznanje Hrvatskoga društva menadžera kvalitete za iznimno veliki doprinos razvoju i djelatnosti HDMK i kvalitete uopće.

Link na video prezentaciju (YouTube)



Pisane vijesti