Održan okrugli stol zemalja članica Kvadrilaterale

Slika /arhiva/rh-primjer.jpg

U okviru drugog predsjedanja Republike Hrvatske Kvadrilateralom, pomoćnik ministra za turističku politiku i tržište Želimir Kramarić otvorio je danas u  prostorijama glavnog ureda HTZ-a prvi Okrugli stol predstavnika resora turizma zemalja - članica (Italije, Hrvatske, Mađarske i Slovenije), posvećen razmjeni iskustava u ublažavanju  problema sezonske koncentracije turističkog prometa.

Predstavnici ministarstava nadležnih za turizam, Instituta za turizam RH, sveučilišni profesori i konzultanti kvantificirali su sezonsku koncentraciju turističkog prometa u svojim zemljama, ukazali na rješenja u domeni segmentiranja tržišta, diverzifikacije proizvoda, destinacijskog menadžmenta i turističke promocije, dijeleći odgovornost privatnog od one javnog sektora, te izložili uspješne primjere prevladavanja ovog problema iz prakse svojih zemalja.

Drugi Okrugli stol predstavnika resora turizma zemalja-članica Kvadrilaterale za jednogodišnjeg predsjedanja RH, predviđen za jesen 2007. godine, bit će, u organizaciji MMTPR-a, posvećen  značaju turizma za razvoj nerazvijenih pograničnih područja.

Kvadrilaterala je politički forum kojim se Hrvatska pozicionira kao srednjoeuropska država i u kojem, kao punopravni član, koristi prednosti definiranja zajedničkih programa suradnje s državama članicama EU i NATO-a. Za koordinaciju programskih aktivnosti predsjedanja Republike Hrvatske Kvadrilateralom zaduženo je Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.



Pisane vijesti