​Održan #BeActive Night u Osijeku

Slika /AAA_2020_MINTIS/fotke/26092020_beactive_osijek.jpeg

#BeActive Night, atraktivno noćno vježbanje održano je sinoć od 19 sati, na novouređenom trgu Vatroslava Lisinskog u osječkoj Tvrđi s ciljem poticanja građana na redovitu tjelesnu aktivnost tijekom cijele godine. 

Osječanke i Osječani vježbali su pod vodstvom poznatih osječkih trenera, pritom se pridržavajući svih epidemioloških mjera i preporuka koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske. 
 
„Iznimno smo sretni da je nakon pulskog Amfiteatra i zadarske šetnice Pozdrav Suncu i Morske orgulje događanje #BeActive Night ugostio upravo grad Osijek“, poručio je državni tajnik Ministarstva turizma i sporta Tomislav Družak.
 
Aktivne legice i lege pozdravili su Darko Dumančić, pomoćnik pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Osijeka i Dubravko Ižaković, glavni tajnik Sportske zajednice Osječko-baranjske županije. 
 
Sudionici su vježbali u pet različitih fitness programa koji su posebno za ovu prigodu osmislili osječki treneri Gabrijela Ivanković (Blue gym Sjenjak), Maja Matiša (Plesni klub Kick), Marko Kutleša (Tauros Strength and Conditioning) i Andrej Beck (RCB Osijek) uz gošću iz Zagreba Snježanu Panjkret (DSR Jump In). 
 
U pauzama vježbanja svoje plesno umijeće pokazale su osječke plesne udruge i ustanove Plesni studio Broadway, Plesni klub Kick, Artitudo, KRŠG Rondo i Odsjek za suvremeni ples glazbene škole Franje Kuhača. 
 
Vježbanje pod zvijezdama dodatno je začinio ambasador Europskog tjedna sporta Robert Seligman koji je sudionicima postavio #BeActive izazov - izdržaj u uporu. 
 
Noćno vježbanje u Tvrđi održano je u sklopu inicijative Europske komisije Europski tjedan sporta čiji nacionalni koordinator u Hrvatskoj, Ministarstvo turizma i sporta, od 23.do 30. rujna organizira različita sportska događanja putem kojih potiče na tjelesnu aktivnost sve građane, od onih najmlađih do osoba starije životne dobi. 

Priopćenja