Odobrena suradnja s organizatorima TOP događanja te imenovani direktori predstavništava HTZ-a u Velikoj Britaniji i Poljskoj

Slika /2023_WEBMINTS/230510_mintsw.jpg

Danas je održana 25. sjednica Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice, na kojoj su članovi vijeća, između ostalog, odobrili sredstava za provedbu marketinških suradnji s organizatorima TOP događanja u 2023. godini.

Također, usvojena je i Odluka o izboru i imenovanju direktora predstavništava Hrvatske turističke zajednice na tržištima Poljske i Velike Britanije pa će tako ured u Varšavi naredne četiri godine voditi Malgorzata Kowalska, dok će na čelu ureda u Londonu biti Miroslav Dinčić.

Riječ je o suradnjama koje uključuju provedbu zajedničkih marketinških i PR aktivnosti uz osiguravanje vidljivosti nacionalnog turističkog brenda i komunikacijskih poruka HTZ-a, a sredstva su odobrena za suradnju s organizatorima 39 događanja u ukupnom iznosu od 1,76 milijuna eura.
 
„Događanja vrlo često predstavljaju glavni motiv putovanja u određenu destinaciju, a tu je i njihov pozitivan utjecaj na promociju i vidljivost mjesta u kojem se održavaju. Upravo s tim ciljem kontinuirano podržavamo razne zabavne, kulturne i sportske manifestacije koje u našu zemlju privlače veliki broj inozemnih i domaćih posjetitelja te koja nam u međunarodnim okvirima osiguravaju medijsku i promotivnu vidljivost“, izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.
 
Također, odobrena je i marketinška suradnja s Hrvatskim rukometnim savezom za razdoblje od 2023. do 2025. godine, a ista uključuje i 29. Svjetsko prvenstvo u rukometu koje će se 2025. održati u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj, dok se marketinška suradnja s Hrvatskim atletskim savezom odnosi na Svjetsko atletsko prvenstvo u krosu, koje će se iduće godine u veljači održati u Medulinu.
 
„I ove godine nastavljamo s podrškom TOP događanjima, kao i sportskim savezima i velikim natjecanjima koja savezi organiziraju u Hrvatskoj. TOP događanja važan su doprinos turističkoj ponudi diljem Hrvatske, a ove je godine fokus na ponudi eno-gastro, aktivnog i kulturnog turizma. Nakon uspješno organiziranog 2. Svjetskog kongresa sportskog turizma prije dva tjedna u Zadru, nastavljamo poticati sinergiju sporta i turizma, čime se doprinosi cjelogodišnjoj ponudi kao i promociji hrvatskog turizma“, izjavila je Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta.

Pisane vijesti