Očekivanja za blagdane: U Istri oko 30 tisuća, na Makarskom primorju 2,5 tisuće, u Dubrovniku 6 tisuća gostiju

Slika /arhiva/101108-mljet-npw.jpg

U Istri se za uskrsne blagdane očekuje oko 30 tisuća turista, pretežito iz Slovenije, Njemačke, Austrije i Italije, doznaje se danas u Turističkoj zajednici Istarske županije. Na Istarskom poluotoku bit će otvoreno tridesetak velikih i četrdesetak manjih hotela, a hotelijeri i turistički djelatnici u Istri očekuju vrlo dobar početak predsezone. Očekivanja su dobra i u sektoru kampinga, pa bi zahvaljujući lijepu vremenu koje nas očekuje u iduća tri dana i oni trebali biti dobro popunjeni, istaknuo je direktor županijske turističke zajednice Denis Ivošević. Uskrsne blagdane u Istri provest će i oko tisuću i pol pretežito stranih gostiju koji će odsjesti u seoskim kućama za odmor ili agroturističkim objektima, uglavnom u središnjoj Istri koji nude usluge smještaja.

Za vrijeme uskrsnih blagdana na Makarskoj rivijeri otvoreno je 15 hotela u kojima odmor provodi gotovo 2500 gostiju uglavnom stranih. U pet makarskih hotela odmara se 700 gostiju od kojih je 380 u hotelu Meteor, breljanski hotelijeri ugošćuju 550 turista, Tučepi oko 500, a ostali gosti odmaraju se u hotelskim kućama Baške Vode, Podgore i Živogošća. Prema najavama hotelijera za prvosvibanjske praznike na Makarskom primorju poslovat će 20 hotelskih kuća koje će, prema sadašnjem stanju bookinga i pristiglih najava, ugostiti više od 4,5 tisuće turista.

Prema najavama iz dubrovačkih hotelskih kuća i agencija u Dubrovniku će uskrsne blagdane provesti oko 6000 uglavnom inozemnih turista, doznaje se danas iz dubrovačke Turističke zajednice. Najviše gostiju bit će iz Njemačke, potom iz Velike Britanije, Francuske, Španjolske, domaćih turista, zatim onih iz Švedske, Norveške te drugih zemalja.  Također će u Dubrovnik uploviti nekoliko brodova na kružnim putovanjima, a na sam Uskrs kruzer "Costa Fortuna" s oko 3000 putnika. Uskrsna događanja u Dubrovniku obilježava tradicionalna uskrsna prodaja suvenira tradicionalnih obrta, a bit će organizirano i više prigodnih koncerata. Na sam blagdan Uskrsa ispred palače Sponza koncert tradicionalnih napjeva održat će klapa Kaše, dok će kostimirani mladići i djevojke turistima i posjetiteljima kao poklon Turističke zajednice grada Dubrovnika dijeliti uskrsna jaja. (Hina)



Pisane vijesti