Očekivanja za blagdane: Na crikveničko-vinodolskom području oko 2 tisuće, na opatijskoj rivijeri 5 tisuća turista

Slika /arhiva/110423-op-10.jpg

Na crikveničko-vinodolskom području u 17 hotela bit će za produljenog uskrsnog vikenda ugošćeno oko dvije tisuće turista, a u nekoliko hotelskih objekata priređen je i uskrsni program. Posjetitelji su uglavnom iz inozemstva, i to iz Italije, Slovenije, Njemačke i Austrije, a znatan je posjet i domaćih gostiju. Osim u hotelima Crikvenice i Novog Vinodolskog bolje nego za ranijih blagdana Uskrsa, kada oni dolaze ranije u travnju, ovaj put dobro su posjećene i tzv. ruralne vile u unutrašnjosti, u Vinodolu i u planinskom dijelu Vinodolske općine, što su u privatnom vlasništvu i sve traženije, pogotovo u ljetnoj turističkoj sezoni. Ovogodišnji blagdan Uskrsa otvorio je turističku predsezonu i zapošljavanjem prvih skupina sezonaca u većim hotelima.

Na opatijskoj rivijeri tijekom uskrsnih blagdana otvoreno je 27 hotela, a po najavama koje su primile turističke zajednice, u hotelima i drugom smještaju će od 22. do 25. travnja boraviti više od 5000 gostiju, koji bi mogli ostvariti oko 14.000 noćenja. U opatijskim hotelima očekuje se više od 3300 turista iz Njemačke, Austrije, Italije, Slovenije, Srbije i Španjolske te domaćih gostiju. Manji dio gostiju boravit će i u privatnom smještaju. Direktorica Turističke zajednice Opatije Jasna Sanković Doričić kazala je danas da su se turistički kapaciteti Opatije već u početku tjedna počeli bolje „puniti“ te da ovoga Uskrsa očekuju bolji turistički promet nego prošle godine. Naglasila je da je za opatijske goste priređeno puno zabavnih, gastro, glazbenih i drugih programa, primjerice izložba suvenira i izložba "oldtimera". U Lovranu će gosti također biti smješteni uglavnom u hotelima, a manji dio od ukupno oko 1100 turista boravit će u privatnom smještaju i autokampu. Najviše gostiju očekuje se iz Italije, Austrije, Njemačke, Slovenije, Nizozemske i Mađarske te Hrvatske. U Mošćeničkoj Dragi očekuju ukupno oko 500 gostiju. Osim u hotelima, gosti borave i u privatnom smještaju te autokampu. U hotelima će biti smješteno najviše domaćih gostiju te turisti iz Francuske, Nizozemske, Njemačke, Italije, a u privatnom smještaju i autokampu očekuje se najviše turista iz Italije i Slovenije.

Nacionalni park Plitvička jezera ugostit će za ovogodišnje uskrsne blagdane više od dvije tisuće gostiju u hotelima "Jezero", "Plitvice", "Bellevue" i "Grabovac". Na Plitvičkim jezerima turistička predsezona tradicionalno počinje za uskrsne blagdane pa su tako i ove godine više od dvije tisuće domaćih i stranih gostiju odabrali za odmor Plitvička jezera. Brojne su turističke skupina iz Italije, Južne Koreje, Japana, Njemačke, Albanije te iz drugih zemalja, a na Plitvice danas je stiglo i 50-tak autobusa s izletnicima s Kvarnera u jednodnevni ili dvodnevni posjet. Samo u najvećem hotelu "Jezero", od danas pa do ponedjeljka ostvarit će se više od tisuću i pol noćenja, a za posjetitelje organiziran je i obilazak najvećega plitvičkog slapa i šetnja uz Donja i Gornja jezera uključujući i vožnju brodovima te panoramskim vlakom. Direktor hotela "Jezero" Mark Sekulić smatra to dobrim uvodom u glavnu turističku sezonu.



Pisane vijesti