Obrazovanje za turizam na seljačkim gospodarstvima u Zadarskoj županiji

Slika 15.-17.2.2007;hf-ks-si-zadar-z.jpg

Niz seminara „Obrazovanje za turizam na seljačkim gospodarstvima“, započet 30. studenoga prošle godine u Jastrebarskom, nastavlja se od 15. do 17. siječnja  u Starigradu (Nacionalni park Paklenica), uz potporu Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka i organizaciju Zadarske županije, strukovne udruge Klub članova "Selo" i Hrvatskog farmera.

Na skupu će sudjelovati tridesetak sudionika - članova turističkih seljačkih gospodarstava iz Zadarske županije te predstavnici županije, turističkih zajednica, savjetodavne službe, komora, udruga i ostalih institucija koje se bave seoskim turizmom.

Seminar će otvoriti župan Zadarske županije Ivo Grbić, a u ime Kluba članova "Selo" sudionike će pozdraviti predsjednik nadzornog odbora Stjepan Cukor, dok će Dijana Katica pozdraviti u ime Hrvatskog farmera.

U ime pokrovitelja nazočnima će se obratiti Vesna Rajković, načelnica u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka te Dražen Cerjanec, načelnik u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva.

Po završetku seminara i podjele priznanja, sudionici će obići ogledno turističko seljačko gospodarstvo.

U Zadarskoj županiji je registrirano 41 turističko seljačko domaćinstvo, a postoji i velik interes za daljnji razvoj ovog oblika turizma koji je važan, ne samo za turizam, već i za proizvodnju i plasman autohtonih, tradicijskih, domaćih i ekoloških proizvoda kao i za  cjelokupni razvoj županija i širih regija, o čemu svjedoče brojni projekti ruralnog odnosno regionalnog razvitka i na području Zadarske županije. 



Pisane vijesti