Objavljen poziv na dostavu projektnih prijedloga „Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja OIE u uslužnom sektoru (turizam, trgovina)“

Slika /AA_2018_b-fotke/vijesti/180510-jp_mzoip.JPG

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike 8. svibnja 2018. godine objavilo je poziv na dostavu projektnih prijedloga „Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja OIE u uslužnom sektoru (turizam, trgovina)“. Ukupno raspoloživi iznos bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj za dodjelu u okviru ovog Poziva iznosi 76 milijuna kuna. Poziv se provodi u okviru Prioritetne osi 4 'Promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije', Specifičnog cilja 4b2 'Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja OIE u uslužnom sektoru (turizam, trgovina)“ Operativnog programa 'Konkurentnost i kohezija' 2014-2020. Otvoreni Poziv namijenjen je poduzećima registriranim za djelatnosti u turizmu i trgovini.

Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu je 220 tisuća kuna, dok je najviši iznos 13 milijuna kuna.

Pozivom se želi poduprijeti smanjenje potrošnje isporučene energije u poduzećima registriranima za obavljanje djelatnosti turizma i/ili trgovine, kroz provedbu aktivnosti (mjera) energetske učinkovitosti i/ili aktivnosti (mjera) za korištenje obnovljivih izvora energije koje energetski troškovnoj cjelini poduzeća donose smanjenje potrošnje isporučene energije od minimalno 20% u odnosu na referentnu isporučenu energiju odnosno u odnosu na potrošnju isporučene energije prije provedbe mjera.

Prijave na Poziv primaju se od 15. lipnja 2018. do 21. rujna 2018. godine.

Tijekom postupka dodjele, potencijalni prijavitelji mogu kontinuirano postavljati pitanja s ciljem pojašnjenja dokumentacije Poziva, a odgovori će se objaviti tijekom postupka dodjele na mrežnoj stranici eFondovi u roku od 7 kalendarskih dana od dana zaprimanja pojedinog upita. Pitanja s jasno naznačenom referencom na Poziv moguće je postaviti isključivo elektroničkim putem na sljedeću adresu e-pošte: skop@mzoe.hr

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike će organizirati informativne radionice na kojima mogu sudjelovati svi potencijalni prijavitelji. Datum, vrijeme i mjesto održavanja informativnih i edukacijskih radionica tijekom trajanja Poziva bit će objavljeni na internetskoj stranici ministarstva www.mzoe.hr, i na mrežnim stranicama www.strukturnifondovi.hr i http://efondovi.mrrfeu.hr minimalno 10 kalendarskih dana prije dana njihova održavanja radionica. Datum, vrijeme i mjesto održavanja dodatnih, „ad hoc“ organiziranih informativnih radionica objavit će se minimalno 3 kalendarska dana prije njihova održavanja.

Više o Pozivu, kao i svu dokumentaciju, možete pronaći ovdje.

Pisane vijesti