Objavljen javni poziv za sufinanciranje projekata strukovnih udruga u turizmu

Slika /arhiva/mint.jpg

S ciljem jačanja konkurentnosti ukupne turističke ponude, Ministarstvo turizma objavilo je javni poziv za sufinanciranje projekata strukovnih, profesionalnih i drugih udruga koje djeluju u turizmu i ugostiteljstvu te kao bitni čimbenici ukupne turističke politike kroz realizaciju svojih projekata utječu na podizanje konkurentnosti svojih članica i ukupnog hrvatskog turizma. U 2013. godini predviđeno je 3 milijuna proračunskih kuna za ovu namjenu, a na javni poziv udruge mogu kandidirati projekte tematski vezane za stručno usavršavanje i kvalitetu ljudskih potencijala, „zeleno poslovanje“, klastersko povezivanje, unapređenje usluga i ponude, konkurentnost hrvatskog turističkog proizvoda te inovativnost u turizmu i slično. Javni poziv otvoren je do 4. travnja 2013. godine. Više informacija o programu i potrebnoj dokumentaciji za kandidiranje projekata nalazi se na web stranicama Ministarstva turizma te preko elektroničke pošte udruge@mint.hr.

S ciljem jačanja konkurentnosti ukupne turističke ponude, Ministarstvo turizma objavilo je javni poziv za sufinanciranje projekata strukovnih, profesionalnih i drugih udruga koje djeluju u turizmu i ugostiteljstvu te kao bitni čimbenici ukupne turističke politike kroz realizaciju svojih projekata utječu na podizanje konkurentnosti svojih članica i ukupnog hrvatskog turizma.

U 2013. godini predviđeno je 3 milijuna proračunskih kuna za ovu namjenu, a na javni poziv udruge mogu kandidirati projekte tematski vezane za stručno usavršavanje i kvalitetu ljudskih potencijala, „zeleno poslovanje“, klastersko povezivanje, unapređenje usluga i ponude, konkurentnost hrvatskog turističkog proizvoda te inovativnost u turizmu i slično.

Provođenje projekta u partnerstvu je prihvatljivo, a partneri unutar ovog javnog poziva mogu biti udruge čije je područje djelovanja tematski vezano za projekt. Prijavitelj po pojedinom projektu može tražiti najviše do 70 posto njegove vrijednosti, a potpore će se dodjeljivati u iznosima od 50 do 600 tisuća kuna.

Vodeći računa o postojećim ograničavajućim činiteljima budućeg turističkog razvoja te o globalnim trendovima u turističkoj potražnji, Strategija razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine definira glavni razvojni cilj turizma kroz povećanje atraktivnosti i konkurentnosti. S obzirom da su upravo strukovne udruge i njihove članice jedni od nositelja provedbe akcijskog plana tog dokumenta, ovaj javni poziv usmjeren je na jačanje njihova djelovanja u provedbi politike razvoja turizma.

Javni poziv otvoren je do 4. travnja 2013. godine. Više informacija o programu i potrebnoj dokumentaciji za kandidiranje projekata nalazi se na web stranicama Ministarstva turizma te preko elektroničke pošte udruge@mint.hr.



Pisane vijesti