OBJAVA JAVNIH POZIVA ZA DODJELU FINANCIJSKIH SREDSTAVA MINISTARSTVA TURIZMA

Slika /arhiva/MINT-c.jpg

Pozivamo vas na predstavljanje novih javnih poziva kojima Ministarstvo turizma dodjeljuje financijska sredstva za sufinanciranje poticanja formiranja multisektorskih klastera za potrebe turizma, kao i dodjelu državnih potpora male vrijednosti programima i projektima za unapređenje kvalitete ugostiteljske industrije.

Predstavljanje će se održati u Ministarstvu turizma, Prisavlje 14, (dvorana za sastanke na IX. katu), u srijedu, 1. listopada 2008. s početkom u 9,00 sati.

Poticanje formiranja multisektorskih klastera za potrebe turizma u 2008. godini Ministarstvo turizma sufinancira bespovratnim sredstvima do iznosa od 250 tisuća kuna po pojedinom korisniku.

Na Javni poziv može se javiti predstavnik/voditelj međusobno povezanih gospodarskih subjekata i ostalih institucija, čiji je rezultat djelatnosti cjeloviti proizvod, grupa proizvoda ili usluga namijenjenih plasmanu u turizmu.

Državnim potporama programima i projektima za unapređenje kvalitete ugostiteljske industrije Ministarstvo turizma sufinancira programe i projekte, te izradu projektne dokumentacije, usmjerene na aktivnosti poduzetnika u ugostiteljstvu radi kontinuiranog poboljšanja kvalitete poslovanja i pružanja usluge uvođenjem inovacija, novih tehnologija i razvijanja konkurentnih prednosti. Sredstva su namijenjena trgovačkim društvima i obrtima na području Hrvatske, a Ministarstvo turizma sufinancira ih do iznosa od 100 tisuća kuna.

Oba su javna poziva otvorena tijekom ove godine, do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 30. 11. 2008. godine.  



Najave