O razvoju turizma i zavšetku privatizacije na dubrovačkom području

Slika /arhiva/120420-dbk1.jpg

Četiri neprivatizirana turistička subjekta u Dubrovačko-neretvanskoj županiji bit će privatizirana u iduće dvije godine, kazao je danas u Dubrovniku ministar turizma Veljko Ostojić, koji je izrazio zadovoljstvo turističkim rezultatima u prva tri mjeseca na dubrovačkom području. Ministar Ostojić sastao se s dubrovačko-neretvanskim županom Nikolom Dobroslavićem te gradonačelnikom Dubrovnika Androm Vlahušićem, a bilo je riječi o aktualnom turističkom trenutku te turističkoj sezoni 2012. Ministar turizma pohvalio je napore lokalne zajednice kad je u pitanju produljenje turističke sezone.

Četiri neprivatizirana turistička subjekta u Dubrovačko-neretvanskoj županiji bit će privatizirana u iduće dvije godine, kazao je danas u Dubrovniku ministar turizma Veljko Ostojić, koji je izrazio zadovoljstvo turističkim rezultatima u prva tri mjeseca na dubrovačkom području.

Ministar Ostojić sastao se s dubrovačko-neretvanskim županom Nikolom Dobroslavićem te gradonačelnikom Dubrovnika Androm Vlahušićem, a bilo je riječi o aktualnom turističkom trenutku te turističkoj sezoni 2012. Ministar turizma pohvalio je napore lokalne zajednice kad je u pitanju produljenje turističke sezone.

Za četiri neprivatizirana turistička subjekta u Dubrovačko-neretvanskoj županiji Ostojić je kazao da će se privatizacija dogoditi u iduće dvije godine. Kad je u pitanju kompleks Kupari, Ostojić je rekao kako bi pokretanje toga projekta mogao biti dodatni okidač za poboljšanje ukupne turističke ponude u županiji, a najavio je i konkretne poteze vezane uz nekad elitni dubrovački hotel Belvedere.

Komentirajući prometnu povezanost hrvatskog juga Veljko Ostojić je kazao kako je stav Vlade da je rješenje toga problema u koridoru kroz BH te kako se vode intenzivni razgovori kako bi taj projekt uskoro krenuo u realizaciju. Kad su u pitanju brodovi na kružnim putovanjima ministar Ostojić kazao je kako Dubrovnik treba postati i luka ukrcaja za kruzere, jer je riječ o vrlo važnom segmentu turističke ponude. (Hina)
 



Pisane vijesti