Novim zračnim linijama do više gostiju iz Srbije

Slika /arhiva/110224-bgd-sajam.jpg

Nastup Hrvatske, kao zemlje partnera, na ovom sajmu dobio je novu dimenziju koja, za obje zemlje, predstavlja nastavak dobre suradnje. Vjerujem da će ovogodišnje predstavljanje još više približiti Srbiji hrvatsku turističku ponudu, ali da će istovremeno i privatnim partnerima pomoći u ostvarenju još boljih rezultata, rekao je državni tajnik Ministarstva turizma RH Ivo Mujo, prilikom svečanog otvorenja 33. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu. Hrvatska je ove godine zemlja partner 33. Međunarodnog sajma turizma (ITTFA), koji se održava od 24. do 27. veljače 2011. godine i prostire se na 3200 četvornih metara s oko 900 izlagača iz cijelog svijeta. U okviru sajma, direktor Croatia Airlinesa Srećko Šimunović te izvršni direktor za prodaju JAT Airwaysa Dragan Breneselović, najavili su uspostavu zračnih linija na relaciji Dubrovnik-Beograd. Tom je prigodom državni tajnik Mujo izjavio kako vjeruje da će "na taj način najljepša obala na svijetu biti još bliža i dostupnija turistima iz Srbije“.

Nastup Hrvatske, kao zemlje partnera, na ovom sajmu dobio je novu dimenziju koja, za obje zemlje, predstavlja nastavak dobre suradnje. Vjerujem da će ovogodišnje predstavljanje još više približiti Srbiji hrvatsku turističku ponudu, ali da će istovremeno i privatnim partnerima pomoći u ostvarenju još boljih rezultata, rekao je državni tajnik Ministarstva turizma RH Ivo Mujo, prilikom svečanog otvorenja 33. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu.

Hrvatska je ove godine zemlja partner 33. Međunarodnog sajma turizma (ITTFA), koji se održava od 24. do 27. veljače 2011. godine i prostire se na 3200 četvornih metara s oko 900 izlagača iz cijelog svijeta. Na otvorenju sajma bili su prisutni i direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Niko Bulić, predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) Boris Žgomba, veleposlanik Republike Hrvatske u Srbiji Željko Kuprešak, državni tajnik za turizam u Ministarstvu gospodarstva i regionalnog razvoja Republike Srbije Goran Petković, ravnatelj Uprave za turističku infrastrukturu i zaštitu turističke resursne osnove u Ministarstvu turizma RH Tomislav Vukovac, te ostali turistički predstavnici i državni dužnosnici.

U okviru sajma, direktor Croatia Airlinesa Srećko Šimunović te izvršni direktor za prodaju JAT Airwaysa Dragan Breneselović, najavili su uspostavu zračnih linija na relaciji Dubrovnik-Beograd. Tom je prigodom državni tajnik Mujo izjavio kako vjeruje da će "na taj način najljepša obala na svijetu biti još bliža i dostupnija turistima iz Srbije“.

Sezonski letovi bit će organizirani četiri puta tjedno - zrakoplovi Croatia Airlines-a letjet će ponedjeljkom i srijedom, a zrakoplovi JAT Airways-a petkom i nedjeljom. Uz spomenuto, u planu je i povezivanje Beograda s drugim hrvatskim zračnim lukama te produljenje sezone letenja na cijelu godinu. Na događanju su bili prisutni i direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić te PR manager Zračne luke Beograd Katarina Bjelanović.

Podsjećamo, otvaranje novih zračnih linija, kojima se proširuje turističko tržište, dio je aktivnosti iz Akcijskog plana hrvatskog turizma za 2011. godinu, kojeg su pripremili Vlada RH i Ministarstvo turizma.

Posljednjih godina Hrvatska bilježi kontinuirani rast turističkog prometa s tržišta Srbije, a ta je zemlja ušla i na ljestvicu prvih pet najbrže rastućih zemalja na hrvatskoj turističkoj karti. Uz blizinu, tradiciju te prirodno i kulturno bogatstvo, razlozi zbog kojih je Hrvatska sve zanimljivija odredište gostima iz Srbije su i pojačane promidžbene aktivnosti na tom tržištu.

Prošle je godine Hrvatsku posjetilo gotovo 90 tisuća turista iz Srbije, odnosno dva posto više nego 2009. godine. Predstavljanje na ovogodišnjem sajmu te najavljeni letovi trebali bi u nadolazećoj sezoni dovesti još više turista iz Srbije u Hrvatsku.



Pisane vijesti