Novi Turističko-informativni centar-TIC u zagrebačkoj Zračnoj luci

Slika 2.2.2010

Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ) otvorila je danas u Zračnoj luci Zagreb Turističko-informativni centar-TIC s ciljem boljeg nego do sada informiranja putnika i turista o ponudi Zagreba i Hrvatske po samom dolasku u Zagreb.
To je drugi stalni TIC otvoren u Zagrebu, jer uz još jedan stalni, na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, tijekom glavnog dijela turističke sezone TZGZ otvara i sezonske info punktove u Zračnoj luci i na Glavnom željezničkom kolodvoru.

Novootvoreni TIC u Zračnoj luci Zagreb, površine 15 metara četvornih, nalazi se u glavnoj zgradi nasuprot međunarodnih dolazaka, što je, po riječima direktorice TZGZ-a Amelie Tomašević, odlična lokacija za sve strance koji po dolasku u Zagreb i Hrvatsku trebaju osnovne ili bilo koje druge informacije. U sklopu TIC-a se uz zagrebačke brošure i informacije mogu dobiti i sve druge, za cijelu Hrvatsku.

Dodajući da za ovu godinu planiraju i otvorenje trećeg stalnog TIC-a na zagrebačkom Glavnom kolodvoru, Tomašević je najavila mogućnost i da se već ove godine na zaobilaznici kod Lučkog otvore tzv. vrata Zagreba kao dodatni info centar.
Kako bi se što više turista 'privuklo' u hrvatski glavni grad TZGZ je početkom ove godine počeo s distribucijom nove internet publikacije "Zagreb Travel News". Sažimajući najave aktualnih događanja (koncerata, izložbi, sportskih priredbi...), hotelsku i drugu ponudu šalje se dva put mjesečno na 11 tisuća adresa europskih touroperatera ne bi li ih se motiviralo da organiziraju dolaske u Zagreb, pojasnila je Tomašević.

Ipak, za ovu se godinu, kako je kazala, u Zagrebu, slično kao i u brojnim drugim europskim glavnim gradovima, ne očekuju neki veliki pomaci u turističkim dolascima i noćenjima u odnosu na prošlu godinu. Svi se veliki gradovi, pa i Zagreb, nadaju bar ponavljanju lanjskih rezultata, jer ova godina za turizam neće biti lakša od prošle.

Na otvorenju TIC-a u Zračnoj luci bio je i zagrebački gradonačelnik te predsjednik TZGZ-a Milan Bandić, koji je uz pohvale kazao i da je tako nešto Zagrebu trebalo.

Najavio je da bi se 2011. konačno mogao postaviti kamen temeljac za budući kongresni centar iza Hotela Westin, kao i proširenje zračne luke, čiji je Grad Zagreb 35 postotni vlasnik. (Hina)


Pisane vijesti