Novi turistički projekt vidikovaca "Oči Vinodola"

Slika /arhiva/RIJEKA, 8.6.2009
U turističkoj ponudi vinodolskog kraja od ovoga mjeseca je šest novih vidikovaca, uređenih u sklopu projekta "Oči Vinodola" s oko 1,5 milijuna kuna.

Tri vidikovca - "Mahavica" iznad Triblja, "Pridva" iznad Grižana i "Slipica" iznad Bribira nalaze se na području Općine Vinodolske, a tri - vidikovac "Gradina" iznad Ledenica, "Sviba" ispod Svibe i "Kuk" kod Krmpota su na području grada Novog Vinodolskog.

Vidikovci su uređeni na lokacijama koje omogućuju panoramski pogled na krajolik - Vinodolsku dolinu i zaleđe Novog Vinodolskog, a istodobno su i u blizini prometnica.

Svaki vidikovac ima info ploče, putokaze, parkirališni prostor i okretište, klupe i drugu opremu.

Povezani su prometnicom od oko 65 kilometara i čine cjelinu koja povezuje rubne dijelove Općine Vinodolske i Grada Novog Vinodolskog.

Projekt, koji su pokrenule turističke zajednice Općine Vinodolske i Grada Novog Vinodolskog, sufinancirale su i poduprle njihove lokalne jedinice, Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Hrvatske šume, Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Primorsko-goranske županije i Primorsko-goranska županija. (Hina)
 

Pisane vijesti