Novi javni pozivi za potpore razvojnim programima u turizmu

Slika /arhiva/mint.jpg

Ministarstvo turizma danas je objavilo javni poziv za sudjelovanje u programu obrazovanja i obuke kadrova u turizmu "Promocija zanimanja", a srednje ugostiteljsko-turističke škole mogu do 15. svibnja poslati svoje prijave za taj program i dobiti bespovratnih najviše 20 tisuća kuna po projektu. Riječ je o programu sufinanciranja troškova promocije zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu, a ta su bespovratna sredstva namijenjena srednjim ugostiteljsko-turističkim školama kojima su osnivači država, grad Zagreb ili županije. Ministarstvo turizma već je ranije, krajem ožujka, raspisalo javne pozive za kandidiranje projekata za dva programa dodjele bespovratnih sredstava - turističkim projektima kojima su odobrena sredstva iz EU i drugih međunarodnih fondova ('EU izvrsnost') te temeljem programa poticanja djelovanja strukovnih udruga i drugih neprofitnih organizacija u području turizma ('Zajedno za konkurentnost'). Javni pozivi za ta dva programa otvoreni su do 30. travnja ove godine. Bespovratne potpore za projekte kojima su odobrena sredstva iz EU i drugih međunarodnih fondova ne mogu prijeći iznos od sto tisuća kuna po pojedinom korisniku, dok je za program poticanja djelovanja strukovnih udruga i drugih neprofitnih organizacija u području turizma u 2012. godini najveći iznos koji se može zatražiti i odobriti za pojedini projekt 600 tisuća kuna.

Ministarstvo turizma danas je objavilo javni poziv za sudjelovanje u programu obrazovanja i obuke kadrova u turizmu "Promocija zanimanja", a srednje ugostiteljsko-turističke škole mogu do 15. svibnja poslati svoje prijave za taj program i dobiti bespovratnih najviše 20 tisuća kuna po projektu.

Riječ je o programu sufinanciranja troškova promocije zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu, a ta su bespovratna sredstva namijenjena srednjim ugostiteljsko-turističkim školama kojima su osnivači država, grad Zagreb ili županije. Ministarstvo pritom po projektu sudjeluje s iznosom do najviše 20 tisuća kuna.

Ta su sredstva namijenjena za aktivnosti kao što su sufinanciranje troškova natjecanja učenika ugostiteljsko-turističkih škola u zemlji i inozemstvu, troškova organizacije natjecanja školama domaćinima, kao i sufinanciranje projekata promocije zanimanja u kojima sudjeluju učenici ugostiteljsko-turističkih škola (prezentacije, izrada suvenira, tiskani materijali o školi/zanimanjima i sl.). Bespovratna sredstva nisu namijenjena za nabavku potrošnog materijala za rad škola.

Ministarstvo turizma već je ranije, krajem ožujka, raspisalo javne pozive za kandidiranje projekata za dva programa dodjele bespovratnih sredstava - turističkim projektima kojima su odobrena sredstva iz EU i drugih međunarodnih fondova ('EU izvrsnost') te temeljem programa poticanja djelovanja strukovnih udruga i drugih neprofitnih organizacija u području turizma ('Zajedno za konkurentnost').

Javni pozivi za ta dva programa otvoreni su do 30. travnja ove godine.

Bespovratne potpore za projekte kojima su odobrena sredstva iz EU i drugih međunarodnih fondova ne mogu prijeći iznos od sto tisuća kuna po pojedinom korisniku, dok je za program poticanja djelovanja strukovnih udruga i drugih neprofitnih organizacija u području turizma u 2012. godini najveći iznos koji se može zatražiti i odobriti za pojedini projekt 600 tisuća kuna. (Hina)



Pisane vijesti