Nova turističke brošura o Elafitima

Slika /arhiva/Elafiti-htz-ph.jpg

Brošura posvećene Elafitima, skupini otoka zapadno od Dubrovnika koji su važan dio dubrovačke turističke ponude, predstavljena je danas u hotelu Lafodia na Lopudu. Tiskana u 5000 primjeraka na četiri jezika, hrvatskom, engleskom, njemačkom i talijanskom, turistička brošura sadrži planove triju otoka Kalamote, Lopuda i Šipana, te je kvalitetna dopuna informiranju turista i nautičara kojima su Elafiti omiljeno odredište i za odmor i za jednodnevne izlete. Istaknuto je to na predstavljanju na kojem su, uz direktoricu Turističke zajednice Dubrovnika Romanu Vlašić, domaćini bili Umberto Martuscelli, direktor hotela, Francesco Quaranta marketing direktor i Ivo Resić, direktor Anker grupe.

Brošura Elafiti novo je izdanje Turističke zajednice Dubrovnika za 2013., a uz ovu brošuru planirano je tiskanje plana grada u 400.000 primjeraka, novo izdanje vodiča Dubrovnika Riviera Info, a u pripremi je i 25. broj časopisa „Welcome to Dubrovnik“, koji će izaći do konca mjeseca svibnja, navode iz dubrovačke TZ.

Elafitsko otočje vrlo je važno za ukupnu turističku ponudu Dubrovnika. Na otocima je 151 apartman, 587 soba te 1790 postelja, što čini šest posto u ukupnom kapacitetu turističkog smještaja grada Dubrovnika.

U 2012. godini na Elafitskim otocima ostvareno je 127.171 noćenje, odnosno bilo je 16.624 turističkih dolazaka. Od toga je najbolje rezultate imao otok Lopud na kojemu je i najviše smještajnih kapaciteta gdje je bilo 10.505 dolazaka i 77.445 noćenja.

Na otoku Šipanu prošle je godine bilo 732 dolazaka i 10.159 noćenja, a u ovoj godini očekuje se povećanje turističkih dolazaka jer je otvoren obnovljeni Hotel Šipan. Otok Koločep je u svojim kapacitetima ostvario 5387 dolazaka i 39.567 noćenja.

U cilju obogaćivanja turističke ponude TZ grada Dubrovnika svake godine priređuje na Elafitima kulturno – zabavne ljetne programe, raznovrsne priredbe kojih je godišnje na Lopudu, Šipanu i Kalamoti više od stotinu. Ovogodišnji program kreće početkom mjeseca srpnja, navodi voditeljica Odjela za komunikacijske taktike TZ grada Dubrovnika Jelka Tepšić. (Hina)

 



Pisane vijesti