Nova priznanja hrvatskim kampovima

Slika /arhiva/KUHlog_Hr-w.jpg

Hrvatskim kampovima ovih dana stigla su nova priznanja iz talijanske udruge kampista Federcampeggio i više od tisuću čitatelja njenog časopisa "Il campeggio italiano" koji su hrvatskih osam kampova ocijenili najboljima nagradivši ih za simpatičnost, ekologiju i kvalitetu, izvijestili su iz Kamping udruženja Hrvatske (KUH).

Kampovi koji su nagrađeni za 'simpatičnost i ekologiju' su Alan Paklenica, Stobreč-Split te Zablaće iz Baške na otoku Krku, dok su to za 'simpatičnost i kvalitetu' kampovi Kovačine s Cresa, Park Soline te Poljana na Malom Lošinju.

Uz te, posebnu su nagradu za poštivanje europskih standarda za ekološki razvoj te kvalitetu talijanski kampisti namijenili kampu Zaton Holiday Village, označivši ga i jednim od najboljih kampova u Europi. Posebnu nagradu dobio je i kamp Park Umag.

Iz KUH-a ističu važnost tih priznanja s obzirom da su talijanski kampisti tradicionalni u hrvatskim kampovima tijekom cijele sezone te sve više ističu povećanje razine kvalitete u hrvatskom kampingu.

Podsjećaju i da su već ranije ove godine posebna priznanja za kvalitetu, ekologiju i sadržaj te preporuke hrvatski kampovi dobili i od njemačkog i nizozemskog autokluba ADAC-a odnosno ANWB-a.

ADAC-ovu tzv. žutu tablu za ovu su godinu dobili tako kampovi Zaton kod Zadra, Kanegra, Stella Maris, Park Umag i Finida u Umagu, Lanterna i Solaris u Poreču, Poljana na Malom Lošinju, Vira na Hvaru i Nevio u Orebiću.

Dva su hrvatska kampa, Zaton i Park Umag dobili i ADAC-ovu oznaku 'superplatz' (super-kamp).

ANWB je pak preporučio kampistima kampove Kovačine na Cresu, Konobe i Pila u Puntu na Krku, Adriatic u Šibeniku te Rio i Zaton kod Zadra. (Hina)

 

Pisane vijesti