Milijunto noćenje na Malom Lošinju

Slika /arhiva/100727-mlosinj1.jpg

Mali Lošinj posebnom će proslavom na glavnom gradskom trgu sutra obilježiti ovogodišnje milijunto noćenje na svom području, čime je u ovom srpnju, a nakon lošijeg lipnja, dostigao lanjske rezultate, doznaje se od direktorice Turističke zajednica grada Malog Lošinja Đurđice Šimičić.



Ističući da se trenutno na Malom Lošinju odmara 23.500 gostiju, što je 2 posto više nego u isto vrijeme prošle godine, Šimičić napominje i da je to vrlo dobra popunjenost svih oblika smještaja s obzirom na njihov ukupni dnevni kapacitet za 24.500 gostiju. Slijedom toga te dobrih najava za kolovoz i rujan vjeruje da će ove godine na Malom Lošinju ponoviti lanjski rezultat, kada je oko 250 tisuća turista ostvarilo oko 2 milijuna i 17 tisuća noćenja.



Ipak, više nego brojke važnim smatra da se gosti koji borave na lošinjskom arhipelagu osjećaju izvrsno te da se kući vraćaju s mišlju da su kvalitetno utrošili svoje vrijeme i novac. Odnos cijene i kvalitete je ono na čemu se u turizmu Malog Lošinja najviše radi zadnjih godina i to je, kako naglašava Šimičić, najbolje ulaganje za budućnost. Tako i sutrašnju proslavu milijuntog noćenja drži važnijom od same brojke, jer svaku priliku treba iskoristiti da se turistima ponudi nešto sadržajno novo, što će obogatiti njihov doživljaj u destinaciji. U sklopu te proslave, osim glazbenog i gastro programa priređuje se i nagradna igra na temu poznavanja Lošinja u sklopu koje gosti mogu osvojiti vikend aranžmane na tom otoku i druge nagrade.



Među turistima trenutno na Malom Lošinju s udjelom većim od 30 posto prevladavaju Slovenci, kojih je i nešto više nego lani, a slijede ih Talijani koji su ovih dana počeli stizati u većem broju. Od ostalih imaju dosta njemačkih, austrijskih i domaćih turista, dok u kolovozu očekuju i povećan dolazak turista iz Srbije. (Hina)
 

Pisane vijesti