NOVA FOTO MONOGRAFIJA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

Slika /arhiva/100421-TZZZ-logo.jpg
 
Svečano predstavljanje foto monografije Zagrebačke županije, održat će se u srijedu, 16. lipnja 2010. u 12 sati, u Muzeju Mimara, uz izložbu 40 izabranih fotografija iz foto monografije, koja će biti otvorena do 27. lipnja.

Foto monografija od 340 stranica sadrži više od 360 fotografija, potpisanih na hrvatskom i engleskom jeziku. Projekt je realizirala Turistička zajednica Zagrebačke županije u suradnji s autorom Markom Vrdoljakom.

Na predstavljanju će biti prikazan kratki, posebnim tehnikama animiran film, načinjen od fotografija za kojega je glazbu skladao istaknuti mladi skladatelj Matej Meštrović, a režirao i animirao Igor Vignjević, ovogodišnji dobitnik Porina u kategoriji video produkcije. Predstavljanje će voditi Nevena Rendeli, a stručni osvrt dati Đelo Hadžiselimović, dok će u glazbenom dijelu programa nastupiti trio Orient expresto i VIS Jane.

Rad na foto monografiji trajao je godinu dana unutar koje su zabilježena sva godišnja doba, snimani su ljudi i njihovi običaji, kulturna baština, sakralna umjetnost, muzeji, dvorci, kurije, prirodne znamenitosti, događanja i manifestacije. Snimanje je uključivalo 9 sati leta helikopterom, obilazak 112 različitih mjesta, gradova, sela i zaseleka, prijeđeno je oko 6800 kilometara i nastalo više od 8000 fotografija.


Najave