Nova direktorica Turističkog ureda TZ Zagreba

Slika /arhiva/MartinaBienenfeld.jpg

Turistička zajednica grada Zagreba, prema odluci Turističkog vijeća od 19. svibnja, pod predsjedavanjem gradonačelnika Milana Bandića, ima novu direktoricu Turističkog ureda TZGZ, mr.sc. Martinu Bienenfeld.

Na ovu je poziciju Martina Bienenfeld došla s mjesta voditeljice Odjela za turizam pri Gradskom uredu za gospodarstvo, rad i poduzetništvo, koji obavlja poslove provođenja strategije razvoja turizma, izrade planova, predlaganja mjera poticanja investicijskih aktivnosti u turizmu te brojne druge aktivnosti vezane za turizam Zagreba i Hrvatske.

Nova je direktorica Turističkog ureda TZGZ studirala na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te stekla stručni naziv diplomiranog romanista i informatologa (smjer muzeologija), a 2004. godine završava poslijediplomski znanstveni studiji, smjer „Međunarodni turizam u nacionalnoj ekonomiji“ na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te stječe akademski stupanj magistra društvenih znanosti. Cijeli je profesionalni put gradila kroz poslove usko povezane s turizmom, a izbor za novu direktoricu TZGZ-a, poseban joj je izazov, ali i priznanje.

U Turističkoj zajednici grada Zagreba, namjerava dalje razvijati turističku ponudu hrvatske metropole, a poseban naglasak stavit će na suradnju s medijima, turoperatorima, hotelima, aviokompanijama i turističkim agencijama, kako stranim tako i s domaćim, kao i organizaciju posebnih prezentacija te nastupa na turističkim sajmovima i kongresnim burzama, u cilju što aktivnije promocije Zagreba. 

Nova je direktorica mr. sc. Martina Bienenfeld postala nakon dr.sc. Amelie Tomašević, koja je osam godina vodila Turistički ured TZGZ, te je otišla u mirovinu 14. ožujka ove godine. Kao nezaobilazna znanstvena i stručna osoba turističkog razvoja grada, Amelia Tomašević ostat će i dalje aktivna u turističkom području na dobrobit turizma grada Zagreba.



Pisane vijesti