Nominacije za UNWTO nagrade Ulysses i Životno postignuće

Slika /arhiva/unwto-logow.jpg

Otvorene su nominacije za dodjelu UNWTO nagrada u 2012. godini za nagradu Ulysses, dodjelom koje se odaje priznanje izuzetnim vođama u turističkoj zajednici, kao i inovativnim turističkim inicijativama. Uz do sada postojeće, ove je godine uvedena još jedna kategorija: UNWTO nagrada za životno postignuće koja se dodjeljuje pojedincima koji su tijekom svoje karijere u turizmu pokazali izvrsnost i služili kao inspiracija drugima. Dobitnike će odabrati međunarodni žiri turističkih stručnjaka, a nagrade će biti dodijeljene tijekom prestižne ceremonije u Istanbulu (15. 11. 2012.). Nakon ceremonije, dobitnici će biti pozvani da održe predavanje i predstave projekte vodećim predstavnicima turističkog i javnog sektora na UNWTO simpoziju o mrežama znanja (16. 11. 2012.).

Otvorene su nominacije za dodjelu UNWTO nagrada u 2012. godini za nagradu Ulysses, dodjelom koje se odaje priznanje izuzetnim vođama u turističkoj zajednici, kao i inovativnim turističkim inicijativama.

Sve od 2003. UNWTO je putem Ulysses Prize and Awards programm odavao priznanje onim pojedincima i inicijativama u turizmu koji su znatno doprinijeli napretku turizma kroz stvaranje znanja i inovacije, a u skladu s UNWTO-ovim Globalnim etičkim kodeksom za turizam i UN milenijskim razvojnim ciljevima (MDG).

Uz do sada postojeće, ove je godine uvedena još jedna kategorija: UNWTO nagrada za životno postignuće koja se dodjeljuje pojedincima koji su tijekom svoje karijere u turizmu pokazali izvrsnost i služili kao inspiracija drugima.

UNWTO dodjeljuje nagrade u kategorijama

za pojedince:

  • UNWTO Ulysses nagrada za izvrsnost u stvaranju i širenju znanja 
  • UNWTO nagrada za životno postignuće

i za inicijative u turizmu:

  • UNWTO Ulysses nagrada za inovacije u javnim politikama i upravljanju
  • UNWTO Ulysses nagrada za inovacije u poduzetništvu
  • UNWTO Ulysses nagrada za inovacije u nevladinim organizacijama
  • UNWTO Ulysses nagrada za inovacije u istraživanju i tehnologijama.

Dobitnike će odabrati međunarodni žiri turističkih stručnjaka, a nagrade će biti dodijeljene tijekom prestižne ceremonije u Istanbulu (15. 11. 2012.). Nakon ceremonije, dobitnici će biti pozvani da održe predavanje i predstave projekte vodećim predstavnicima turističkog i javnog sektora na UNWTO simpoziju o mrežama znanja (16. 11. 2012.).

U Istanbulu se jedan  za drugim (14.-16. 11. 2012.) održavaju međunarodni skupovi: UNWTO Globalni summit o gradskom turizmu i UNWTO Simpozij o mrežama znanja, uključujući i plenarnu sjednicu pridruženih članica UNWTO-a.

Nominacije se primaju do 21. rujna 2012. godine putem redovne pošte ili na adresu e-pošte innova@unwto.org

Korisne poveznice

Kontakti:

Osoba zadužena za odnose s medijima: Marcelo Risi
Tel: (+34) 91 567 8160
UNWTO Communications Programme
Tel: +34 91-567-8100
Fax: +34 91-567-8218



Pisane vijesti