Niko Bulić ponovo direktor Glavnog ureda HTZ-a

Slika /arhiva/071025_0223.jpg
Još jednom možemo zaključiti kako je dosadašnja turistička godina odrađena vrlo kvalitetno, ne samo što je došlo do rasta turističkih dolazaka i noćenja u  svim hrvatskim regijama, već su u prvi plan došli domaći gosti koji znatno doprinose odličnim rezultatima zahvaljujući brojnim domaćim kongresima, seminarima i teambuildinzima, zaključio je državni tajnik za turizam Zdenko Mičić na početku 21. sjednice Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice koja je danas održano u sklopu Dana turizma u Cavtatu.

O izuzetno dobrim rezultatima govorio je i Niko Bulić, koji je na današnjoj sjednici još jednom izabran za direktora Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice. Jednoglasnom odlukom Vijeća HTZ-a, a prema prijedlogu Povjerenstva, odlučeno je da će Niko Bulić odraditi svoj treći mandat na čelu Glavnog ureda do zaključno 2012. godine.  

Bulić je pojasnio kako do kraja godine hrvatski turizam može dosegnuti stopu rasta od 7,5 posto u turističkim dolascima i 5,9 posto u noćenjima, čime bi godina završila s više od 56 milijuna registriranih turističkih noćenja. Takve brojke naravno imaju i veliki odraz na rast financijskih pokazatelja, dodao je, što predstavlja oko 7 milijardi eura očekivanog ukupnog turističkog prihoda u 2007. godini.

Prema prijedlogu Programa rada HTZ-a za 2008. godinu, koji je također danas jednoglasno prihvaćen od svih članova Vijeća, u sljedećoj godini želi se napraviti daljnji korak naprijed, tj. ostvariti porast od 3 posto u turističkim dolascima, te 2 posto u turističkim noćenjima.


Pisane vijesti