Nautički turizam i mali hoteli komparativna prednost Hrvatske

Slika /arhiva/Croatia017.jpg

Tijekom ove godine planiraju se velika ulaganja u pripremu turističke sezone, od kojih 250 milijuna eura za pripremu smještajnih i drugih kapaciteta, rekao je pomoćnik ministra mora, turizma, prometa i razvitka Robert Pende na Prvoj godišnjoj međunarodnoj konferenciji o hrvatskom tržištu nekretnina. Ta ulaganja, kako je rekao, bit će uglavnom usmjerena na poboljšanje postojećih smještajnih i drugih objekata, pri čemu se ne očekuje značajnija izgradnja novih  kapaciteta.

Kao komparativnu prednost Pende je istaknuo nautički turizam u kojem Hrvatska nudi 50 marina koje su većinom u državnom vlasništvu. Segment koji može biti posebno interesantan investitorima su mali i obiteljski hoteli kojih je trenutno 120 i čine samo 0,5 do 1 posto kreveta u Hrvatskoj, dok u ostalim mediteranskim zemljama čine u prosjeku trećinu smještajnih kapaciteta.

Inače, po podacima Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka s kraja veljače ove godine, turističke tvrtke i lokalna uprava u sedam jadranskih županija u pripremu ovogodišnje turističke sezone, poboljšanje ponude i podizanje kvalitete objekata, planiraju ukupna ulaganja od oko 3,6 milijardi kuna.
 



Pisane vijesti