Natječaji za hotele Živogošće i Podgora do 9. kolovoza

Slika 9.6.2010

Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) do 9. kolovoza ove godine provodi natječaj za prikupljanje ponuda za kupnju većinskih dioničkih udjela iz državnog portfelja u dvije hotelske tvrtke na makarskoj rivijeri hotelima Živogošće i Podgora.
 
Ti su natječaji (javni pozivi) objavljeni danas u dnevnom tisku i na web stranicama HFP-a temeljem odluka Upravnog odbora HFP-a, a krajnji rok za dostavu ponuda je do 14 sati 9. kolovoza.
 
To su ujedno sedmi natječaji za te tvrtke u zadnjih nekoliko godina, pri čemu je sada za većinske dioničke udjele u tim tvrtkama početna tražena cijena smanjena na po pet posto od njihove nominalne vrijednosti.
 
Tako se za 75,21 posto dionica Hotela Živogošće traži 4,2 milijuna kuna, a za 55,67 posto dionica Hotela Podgora 3,7 milijuna kuna.
 
Uz cijenu potencijalni ponuditelji moraju zadovoljiti i niz drugih obveznih uvjeta natječaja, među kojima zadržati djelatnost tvrtki te zatečeni broj zaposlenih na dvije godine (njih 85 u Živogošću i 115 u Podgori) i/ili provesti program zbrinjavanja eventualnog viška.
 
Trebaju dostaviti poslovni s investicijskim planom za narednih pet godina, te podmiriti sve dospjele obveze pokrivene državnim jamstvima u roku od 60 dana od sklapanja ugovora, kao i preuzeti obvezu plaćanja nedospjelih i svih ostalih dospjelih obveza prema svim drugim vjerovnicima.
 
U natječaju se navodi da su ukupna aktiva i obveze Hotela Živogošće prema podacima Uprave na dan 31. prosinca 2009. iznosile po 132,2 milijuna kuna, dok je ukupna aktiva Hotela Podgora bila 262,1 milijun kuna, a ukupne obveze 133,8 milijuna kuna.
 
U natječaju se navodi da ponudi obvezno treba priložiti i ponudbeno jamstvo u iznosu 2 posto od početne tražene cijene, jer bez toga ponude neće biti razmatrane. (Hina)


Pisane vijesti