Natječaj Krapinsko-zagorske županije za potpore turističkim projektima

Slika /arhiva/110729-krap-zag-z.jpg

Krapinsko-zagorska županija do 29. kolovoza ove godine provodi natječaj za dodjelu bespovratnih potpora za kapitalna ulaganja vezana za programe razvoja turizma u toj županiji, izvijestili su iz te županije. Cilj natječaja, koji je objavljen na web stranici te županije, je potaknuti realizaciju razvojnih turističkih projekata koji će uz obogaćivanje turističke ponude pridonijeti i podizanju vrijednosti te županije kao turističke destinacije.

Posebno su dobrodošli projekti koji će poticati razvoj selektivnih oblika turizam poput zdravstvenog, topličkog, sportsko-rekreativnog, vjerskog, seoskog i drugih.

Na natječaj se mogu javiti male i srednje tvrtke, obrtnici i zadruge registrirani za pružanje turističkih i s njima povezanih usluga, koji imaju kvalitetno pripremljene projekte.

Fond sredstava za spomenute potpore predviđen je u proračunu Krapinsko-zagorske županije za ovu godinu, a iznos pojedinačne potpore može iznositi do 25 posto opravdanih troškova ulaganja bez PDV-a, a maksimalno 120 tisuća kuna po korisniku.

Dobivena sredstva mogu se koristiti isključivo za aktivnosti navedene u natječaju, što podrazumijeva izgradnju, dogradnju, obnovu i opremanje smještajnih i drugih objekata u svrhu povećanja kvalitete usluge smještaja te uređenje turističke infrastrukture za posebne oblike turizma. (Hina)



Pisane vijesti