Nastup dalmatinskih klapa u Ljubljani

Slika /arhiva/100213-klape1.jpg

U subotu, 13. veljače 2010. uoči Valentinova, u ljubljanskoj dvorani Tivoli pred 5000 poklonika klapske glazbe organiziran je veliki koncert najboljih dalmatinskih klapa koje su slovenskoj publici dočarale morski doživljaj i dalmatinski temperament.



Nastupili su zadarska klapa Intrade i Tomislav Bralić, Maslina iz Šibenika, Cambi, Iskon i Šufit iz Splita, Kampanel iz Primoštena, Jelsa sa Hvara, Linđo iz Dubrovnika, Kumpanji s otoka Korčule, a kao posebni gosti nastupili su Meri Cetinić i Tedi Spalato.



Na rasprodanom koncertu je oduševljena publika uz dobru glazbu uživala i u slikama hrvatskih ljepota koje su prikazivane na velikom platnu iznad pozornice. Tim je povodom Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Sloveniji osiguralo info štand s promidžbenim materijalom i brojnim suvenirima poput lavande i licitarskih srca. U suradnji s hrvatskim hotelijerima hotelom Zora, iz Primoštena, Solaris Hotels Resort iz Šibenika i hotelu Pinija iz Zadra, Predstavništvo je organiziralo i nagradnu igru u kojoj su podijeljena 3 vikend aranžmana za 2 osobe.


Pisane vijesti