Ivančica postaje središtem planinskog turizma Zagorja

Slika /arhiva/vrhivancice-w.jpg

Najviša zagorska gora Ivančica uskoro bi mogla postati središtem planinskog turizma u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, zaključeno je na sastanku o strategiji razvoja turizma na Ivančici, na kojem su sudjelovali predstavnici Krapinsko-zagorske i Varaždinske županije te čelnici razvojnih agencija, turističkih zajednica, gradova i općina smještenih podno te planine.

Po idejnom rješenju koji je izradio grad Ivanec, na području kojeg se nalazi velik dio Ivančice, na planini bi se gradio veliki sportsko-rekreacijski centar. Kako je istaknula Marina Držaić, pročelnica ivanečkoga gradskog odjela za upravne poslove, zamišljeno je da budući centar radi 365 dana u godini.

Tri su glavne smjernice razvoja planinskoga turizma na Ivančici: sport i rekreacija, kulturni te ruralni turizam. Turizam bismo podijeli na ljetni i na zimski, a ovisno o godišnjim dobima mijenjali bi se i sadržaji", naglasila je Držaić. Po idejnome rješenju, zanimljivo prikazanu na maketi koja je bila izložena u dvorani za sastanke, rekreacijski bi se centar prostirao na 15 kilometara četvornih.

Ljeti bi centar bio namijenjen za boravak u prirodi, biciklizam, paraglajding i ostale sportove vezane za vanjski prostor. Zimski bi sadržaji bili i sportski i rekreacijski, a naglasak bi bio na alpskome i nordijskome skijanju, sanjkanju i snowboardingu. Smještaj bi se osigurao gradnjom planinskih apartmana, a turisti bi se mogli smjestiti i u privatnim seoskim kućama za odmor - klijetima. (Hina)
 

Pisane vijesti