Nastavak obuke turističkih vodiča specijaliziranih za japansko tržište u Hrvatskoj

Slika /arhiva/110408-jp1.jpg

Od ponedjeljka 11. travnja, do petka 14. travnja 2011. godine, održat će se drugi dio treninga turističkih vodiča specijaliziranih za japansko tržište.

Krajem veljače i početkom ožujka ove godine održana je prva serija jednodnevnih treninga turističkih vodiča specijaliziranih za japansko tržište, a rezultat je to suradnje Hrvatske turističke zajednice (HTZ), Japanske udruge turističkih agencija (JATA), Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) i Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske.

Trening je pobudio veliko zanimanje među licenciranim turističkim vodičima kao i onima koji uče japanski jezik i koji bi se htjeli baviti vođenjem japanskih turista. Više od 150 sudionika sudjelovalo je na prvom dijelu obuke. Oni će tijekom travanjskog ciklusa imati priliku steći dodatna znanja o kulturi, navikama i običajima te japanskoj turističkoj industriji.

Kandidati koji, zbog ograničenog broja, nisu mogli sudjelovati ove godine, bit će uključeni u trening planiran u 2012. godini.

Ovaj projekt  dugoročno će polučiti podizanje razine znanja i sposobnosti postojećih licenciranih vodiča specijaliziranih za japansko govorno područje, te omogućiti ulaganje u razvoj novih turističkih vodiča specijaliziranih za japansko tržište. Na taj će se način također osigurati podizanje razine kvalitete pružanja usluga i konkurentnost hrvatske turističke ponude na međunarodnom tržištu.

Travanjski ciklus treninga započinje u Zagrebu 11. travnja u hotelu Westin, a nastavlja se 12. travnja u Opatiji u hotelu Ambasador, 13. travnja u Dubrovniku u hotelu Dubrovnik Palace, te 14. travnja u Splitu u hotelu Park. Svi treninzi započinju u 9 sati i traju do 15,30 sati.



Pisane vijesti