Hrvatska večer u Ljubljani

Slika /arhiva/HTZlogo.jpg

Nakon uspješnog nastupa na turističkom sajmu „Turizem in prosti čas“, kongresne burze „Conventa“, poslovne radionice slovenskih i hrvatskih gospodarskih subjekata, brojnih prezentacija turističkih subjekata iz Hrvatske kao i posebnih prezentacija hrvatske turističke ponude na koncertima klapa diljem Slovenije, Hrvatska turistička zajednica nastavlja intenzivnu promidžbu hrvatskog turizma u Sloveniji.

U Ljubljani se 7. travnja 2011. godine u Cankarjevom domu održava Hrvatska večer – prezentacija hrvatske kulture i turizma. Na Hrvatskoj večeri očekuje se velik broj eminentnih gostiju koje će u ime organizatora pozdraviti direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić te pozvati slovenske turiste da svoj odmor provedu u našoj zemlji. Bit će to ujedno i prigoda za podsjećanje na uspješne rezultate ostvarene na slovenskom tržištu u 2010. godini kao i za predstavljanje novosti u turističkoj ponudi naše zemlje, u programu poslije kojega će uslijediti glazbeno-scenski nastup folklornog ansambla Lado.

Hrvatska turistička zajednica na ovaj događaj poziva sve partnere koji rade na promidžbi Hrvatske kao poželjnog turističkog odredišta, predstavnike slovenskih turoperatora i agenata, medije, veleposlanika RH u Republici Sloveniji, počasne konzule, strane veleposlanike akreditirane u Ljubljani, gradonačelnika Ljubljane te ugledne predstavnike ljubljanske i slovenske društvene elite.

Slovenski gosti već tradicionalno posjećuju Hrvatsku u velikom broju, a ovo događanje jedno je u nizu promidžbenih aktivnosti kojima se taj trend želi održati i poboljšati.

Slovensko tržište i dalje je izuzetno stabilno i izrazito usmjereno prema Hrvatskoj, a 2010. godina pamtit će se kao najuspješnija budući da je ostvareno 6.724.000 noćenja što je 11 posto više nego u 2009. godini kao i 1.058.000 dolazaka, 7 posto više nego u 2009. godini.

Najveći slovenski turoperatori zadovoljni su početnim bukingom, koji je znatno veći od onog u istom razdoblju prošle godine. Svi turoperatori već su objavili svoje kataloge za nadolazeću sezonu, a pripremaju se i posebni prilozi s ponudama za prvosvibanjske blagdane. S obzirom da je, za razliku od prošle godine, raspored blagdana vrlo povoljan (spajanjem Uskrsa i 1. svibnja) stvara se mogućnost za odmor od čak 11 dana te se očekuje interes i pozitivan trend u dolasku slovenskih gostiju u Hrvatsku.

 



Najave