Nakon odličnih rezultata u 2015. godini, Lošinj punim jedrima u nove turističke uspjehe

Slika /arhiva/GradMaliLosinj_www_16.jpg

Nagradom UNWTO-a (Svjetske turističke organizacije) Ulysses 2015. za izvrsnost i inovacije u turizmu Turističkoj zajednici grada Malog Lošinja, stanovnici Lošinja dobili su još jedno u nizu priznanja za poštivanje svjetskih trendova u održivom razvoju turizma destinacije. Također, među prvima u Hrvatskoj, Grad i Turistička zajednica Malog Lošinja prihvaćeni su od Europske komisije u projektu European Tourism Indicator System (ETIS) - Europskog sustava pokazatelja za održiva turistička odredišta – Lošinj mjeri više od 130 indikatora održivosti destinacije.

Investicijski ciklus

Uz više od 20 milijuna eura infrastrukturnih investicija grada Malog Lošinja, 41 milijuna eura ulaganja u 2015. godini Jadranke d.d., ulaganja Lošinjske plovidbe i partnera u destinaciji, kontinuirano se podiže kvaliteta turističke infrastrukture, ali istovremeno se ulaže u edukaciju kadrova.

U 2015. godini svoja vrata u brandu Small luxury hotels otvorio je Boutique Hotel Alhambra s Vilom Augustom, uz novouređeni hotel Bellevue, među najluksuznijim hotelima u Hrvatskoj. Iskorak u prošloj godini napravljen je i u kampu Čikat, izgradnjom bazenskog kompleksa Aquapark Čikat na 2300 četvornih metara.

Turistička zajednica grada Malog Lošinja u 2015. je godini zabilježila 2.118.398 noćenja, što je više za 3 posto i 266.571 dolazaka, što je porast od 5 posto u odnosu na lani. Zabilježen je porast broja noćenja u hotelima za 6%, u privatnom smještaju za 1% i u kampovima za 5 posto, dok je u 2016. godini planiran porast tog broja za 2 posto. Time je Mali Lošinj uvršten među šest top destinacija Hrvatske po broju noćenja.

Kvalitetom do uspjeha

Zadovoljstvo gostiju koji posjećuju lošinjski arhipelag te vođenje brige o kvaliteti usluge i infrastrukture (čak 97%), ciljevi su zajedničkih aktivnosti destinacije zbog kojih se nastavlja provoditi analiza mjerenja kvalitete usluge i zadovoljstva stanovnika i posjetitelja turizmom. Nastavlja se i mjerenje kvalitete usluge uz pomoć tajnog gosta, što je inovativni koncept mjerenja koji se na Lošinju provodi posljednjih šest godina po uzoru na svjetske trendove.

Kontinuirana je i suradnja sa stanovnicima Lošinja koji svoji radom, odgovornošću i kreativnošću doprinose podizanju kvalitete usluge, edukaciji i zajedničkoj viziji arhipelaga. Upravo zato je Turistička zajednica grada Malog Lošinja osmislila i novi model poticanja unaprjeđenja marketinških aktivnosti  privatnog smještaja kroz niz akcija i sufinanciranju od čak 50% ukupno uloženih sredstava. U 2016. godini kreće se na Lošinju i sa realizacijom projekta 200 km off road biciklističkih staza na 5 otoka arhipelaga.

Apoksiomen stiže u 2016. na svoj otok

Grad Mali Lošinj i Turistička zajednica predstavili su Lošinj na jednodnevnoj stručnoj konferenciji 'Study day: The Athlete of Croatia: a bronze youth from the sea' posvećenoj Apoksiomenu koji nakon svog boravka u British Museumu u Londonu, a zatim i Paul Getty muzeju u Los Angelesu, najavljuje svoj povratak otoku vitalnosti te će ova antička brončana statua koja datira u 2.-1. st. pr. Kr., biti trajno izložena u svom novom domu - Palači Kvarner u Malom Lošinju.

Razvojem zdravstvenog turizma, kvalitetnom promocijom, mjerenje učinkovitosti, integiranim komunikacijskim vrijednostima, te kvalitetnim destinacijskim brend managementom planira se i u 2016. nastaviti kvalitetno upravljati destinacijom u svim segmentima. U tome će zasigurno pomoći projekt Total quality management kojim se u 2016. godini kreće u relizaciju upravljanja kvalitetom destinacije u svim segmentima.



Pisane vijesti