Najveći švicarski turoperator odabrao Hrvatsku za održavanje godišnje konferencije za medije

Slika /arhiva/HTZlogo.jpg

Uz potporu Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, u Hrvatskoj će od 15. do 17. rujna boraviti čelni ljudi najvećeg švicarskog turoperatora Kuonija. Prvoga dana boravka, Kuoni će u Dubrovniku održati i svoju godišnju konferenciju za medije na kojoj će biti nazočni svi članovi Uprave, uključujući i Marcela Bürgina, predsjednika Uprave, te Pavla Pavlovića, direktora tvrtke kćeri Adria365, vodećeg švicarskog turoperatora specijaliziranog za Hrvatsku. Predstavnicima Kuonija pridružit će se i desetak novinara iz vodećih, relevantnih švicarskih medija, što će biti odlična prilika za dodatnu promociju Hrvatske u Švicarskoj.

Tijekom konferencije za medije, na brodu Karaka, Zlatko Deželjin, direktor predstavništva HTZ-a, predstavit će hrvatsku turističku ponudu i upoznati partnere i medije s potencijalima koje Hrvatska nudi, osobito u pred i posezonskim mjesecima.

Za trodnevnoga boravka predstavnici Kuonija i švicarskih medija posjetit će Dubrovnik, Ston, Pelješac i Konavle te uživati i u eno-gastronomskoj ponudi dubrovačko-neretvanskoga kraja, ali i upoznati se s procesom proizvodnje soli i maslinova ulja.

Kuoni svake godine u odabranoj destinaciji održava svoju godišnju konferenciju za medije, čija je svrha upoznati vodeće ljude iz svijeta medija i oglašavanja s aktivnostima menadžmenta, rezultatima tekuće sezone, a posebno s destinacijom koju tom prilikom predstavljaju. Ove je godine tako zbog njegova iznimnoga imidža, kvalitete usluge, ali i brojnih događanja odabran Dubrovnik.

Ovo događanje zasigurno će u švicarskim medijima izazvati brojne pozitivne efekte i koristi kako za destinaciju, tako i za hrvatski turistički proizvod u cjelini te doprinijeti i daljnjem rastu broja švicarskih gostiju u Hrvatsku. Naime, Hrvatsku je u 2013. godini posjetilo 9 posto više Švicaraca no godinu ranije, a koji su ostvarili i 9 posto noćenja više u usporedbi s godinom prije. Pozitivan trend dolazaka švicarskih gostiju nastavljen je i u 2014. godini, kada su gosti sa švicarskoga tržišta ostvarili 2 posto više dolazaka u usporedbi s 2013. godinom, dok se samo u mjesecu kolovozu, u usporedbi s lanjskim kolovozom, bilježi 9 posto više dolazaka i 2 posto više noćenja.



Pisane vijesti