​Najavljena konferencija „Aktualnosti u razvoju golf ponude u Hrvatskoj”

Slika /AA_2018_b-fotke/2019 vijesti/190410_GolfTourismCroatia.jpg

Konferencija „Aktualnosti u razvoju golf ponude u Hrvatskoj” održat će se u Opatiji, 29. travnja, pod pokroviteljstvom resornih ministarstava Vlade Republike Hrvatske, Grada Opatije i Općine Mošćenička Draga, Hrvatske gospodarske komore te partnera, Turističke zajednice Kvarnera, gradova i općina Opatijske rivijere, Hrvatskog golf saveza, Instituta za turizam i Golf kluba Rijeka. U Hrvatskoj se planira izgraditi 30 kvalitetnih golf igrališta u sljedećih 10 do 15 godina, dok ih je danas šest te četiri golf centra i sedam vježbališta. Golf je svjetski popularan sport s procijenjenih 60 milijuna igrača i 32 tisuće igrališta, koja su postala sastavni dio turističke ponude razvijenih zemalja.

Cilj konferencije je informirati i educirati zainteresirane o jednom od najkonkurentnijih i najprofitabilnijih oblika turizma u svijetu. Akcijski plan razvoja golf ponude izrađen je u skladu sa Strategijom razvoja hrvatskog turizma do 2020., u kojoj je golf označen kao jedan od važnijih hrvatskih turističkih proizvoda.

„U 2019. godini planiramo organizirati tri konferencije: u Opatiji, Poreču i Zaprešiću, na lokacijama budućih golf igrališta”, istaknuo je Dražen Slamar, organizator konferencije.

Svrha je i obrazovanje administracije od državne do lokalne razine o pojedinim aspektima golfa kako bi se ubrzali procesi izdavanja potrebnih rješenja, dozvola i drugih poslova potrebnih za izgradnju golf igrališta i privlačenje investitora.

Tema konferencije iznimno je atraktivna i inovativna i za hrvatski sport, godinama pobuđuje veliko zanimanje šire javnosti te revitalizira sportski turizam i hrvatsko gospodarstvo putem sporta, okuplja mnoga ugledna imena hrvatskih sportskih i turističkih djelatnika te gospodarstvenika. Sudionici imaju mogućnost interakcije i razmjene iskustava s turističkim predvodnicima i stručnjacima za golf.

Programom je planirano nekoliko edukativnih predavanja kompetentnih stručnjaka iz Hrvatske i inozemstva. Na dvije panel rasprave, u kojima sudjeluju predstavnici nadležnih ministarstava te pojedinih realiziranih i planiranih projekata, obradit će se aktualne teme trenutnog razvoja i poslovanja te predstaviti ciljeve golf turizma.

Jedna od tema panela bit će „Realizacija golf projekata u RH - Odluka Vlade o kriterijima za dodjelu zemljišta za golf igrališta”, a panelisti su: Robert Pende, pomoćnik ministra turizma, Uprava za investicije u turizmu, hotelsko turističku ponudu i posebne oblike turizma; Tomislav Boban, državni tajnik, Ministarstvo državne imovine; Ivo Dujmić, gradonačelnik Opatije; Rikardo Staraj, načelnik Mošćeničke Drage.
 
„Posebna je atrakcija gostovanje vrhunskih golf stručnjaka iz Portugala i Slovenije. Direktorica golfa u Turističkoj zajednici Algarvea, Maria Manuel Delgado e Silva, predstavit će ovu golf destinaciju koja, sa svojih 40 igrališta, već tri godine zaredom drži titulu najbolje golf destinacije u svijetu. Poznati slovenski menadžer, koji je niz godina upravljao golf igralištima na Bledu i u Lipici, Marko Božić, predstavit će poslovanje golf igrališta i razvoj golfa u Sloveniji“, naglasio je Dražen Slamar. U panelu će sudjelovati i Emilijo Žubrinić iz HGS-a te Siniša Horak iz Instituta za turizam.

Pisane vijesti