Najavljen turnir Swatch Beach Volleyball Major Series u Poreču

Slika /arhiva/070616_porecpress_1.jpg

Prvi turnir Swatch Beach Volleyball Major Series u okviru FIVB World Toura (svjetskog turnira Međunarodne odbojkaške federacije) održan je 2015. godine, a prva mu je stanica bila u Poreču. Nakon velikog uspjeha prošlogodišnjeg Poreč Majora, dodijeljena mu je i prestižna nagrada za turizam. Planovi za nadolazeću sezonu odbojke na pijesku su i više nego veliki, a ovogodišnji Poreč Major najavljen je od 28. lipnja do 3. srpnja. Na današnjoj konferenciji za novinare, ministar turizma Anton Kliman istaknuo je: “Hrvatsku svake godine posjećuje sve veći broj sportskih zaljubljenika i znatiželjnika, a upravo zato veliku pozornost posvećujemo gradnji imidža sportske destinacije. Vjerujem da će nakon prošlogodišnjeg uspješnog izdanja Poreč Majora, ove godine doći još više gostiju koji će moći uživati u ovom sportskom spektaklu, ali i brojnim zanimljivim ponudama i prekrasnoj prirodi koje Poreč, ali i čitava Hrvatska imaju i nude.”

Prvi turnir Swatch Beach Volleyball Major Series u okviru FIVB World Toura (svjetskog turnira Međunarodne odbojkaške federacije) održan je 2015. godine, a prva mu je stanica bila u Poreču. Nakon velikog uspjeha prošlogodišnjeg Poreč Majora, dodijeljena mu je i prestižna nagrada za turizam. Planovi za nadolazeću sezonu odbojke na pijesku su i više nego veliki, a ovogodišnji Poreč Major najavljen je od 28. lipnja do 3. srpnja.  

Na današnjoj konferenciji za novinare, ministar turizma Anton Kliman istaknuo je: “Hrvatsku svake godine posjećuje sve veći broj sportskih zaljubljenika i znatiželjnika, a upravo zato veliku pozornost posvećujemo gradnji imidža sportske destinacije. Vjerujem da će nakon prošlogodišnjeg uspješnog izdanja Poreč Majora, ove godine doći još više gostiju koji će moći uživati u ovom sportskom spektaklu, ali i brojnim zanimljivim ponudama i prekrasnoj prirodi koje Poreč, ali i čitava Hrvatska imaju i nude.”

Glavni direktor tvrtke Beach Majors GmbH Hannes Jagerhofer, oduševljen pozitivnom energijom i atmosferom prošlogodišnjeg Poreč Majora, rekao je: “Svi me pitaju zašto sam odabrao Poreč kao mjesto održavanja turnira, a ja im kažem da samo pogledaju oko sebe jer je to, kao što možete i sami vidjeti, jedno od najljepših mjesta na svijetu. Poreč sa svojom jedinstvenom originalnošću predstavlja savršenu kulisu za turnir.”   

Gradonačelnik Poreča Edi Štifanić nije skrivao zadovoljstvo postignutim na prošlogodišnjem Poreč Majoru: “Prošle sam godine, prije prvog Poreč Majora istaknuo kako očekujem da će on, kao kombinacija sporta i zabave, sunca i mora, biti dobitna kombinacija. Imamo bogatu sportsku infrastrukturu, sportski smo grad i zadovoljan sam što je prošlogodišnji Poreč Major postigao ovakav uspjeh. Grad je ove godine uložio 2 milijuna kuna u infrastrukturu, trafo stanicu i sanitarne čvorove na Peškeri i moram pohvaliti sinergiju privatnog i javnog sektora na tom projektu, Valamar i Plavu lagunu, turističke zajednice Poreča i okolnih mjesta, koji su podržali projekt grada.” 

Veliko značenje Poreč Majora za promociju Poreča, Istre i Hrvatske istaknuo je Ratomir Ivičić, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice: “Riječ je o odličnom proizvodu koji često predstavlja i glavni motiv dolaska u određenu destinaciju te sam siguran kako će upravo ovaj turnir ponoviti odlične prošlogodišnje rezultate i privući velik broj turista u Poreč. Turnir je važan i za Hrvatsku u cjelini koja je u svijetu sve poznatija i kao destinacija bogata kvalitetnim događanjima.” 

Nenad Velenik, direktor Turističke zajednice Grada Poreča, naglasio je još jednom važnost za Poreč: “Činjenica da Poreč postaje središte svjetske odbojke na pijesku imponira, ali i obvezuje da svake godine budemo još bolji. Slogan vizualnog identiteta “Ti nas upotpunjuješ” potvrđuje upravo veliki entuzijazam i sinergiju svih involviranih u turizam da našim gostima pružimo nezaboravne trenutke u Poreču.” 

Koliko je turnir važan za razvoj odbojke na pijesku u Hrvatskoj te odbojke općenito, komentirao je predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Zdeslav Barač: “Već drugu godinu, Swatch Beach Volleyball Major Series, zajedno s FIVB-om, odabrao je Hrvatsku i Poreč, za mjesto održavanja jednog od turnira svoje ekskluzivne svjetske serije. Priznanje je to za sve nas, ne samo zbog ljepota Hrvatske, već i zbog vrijednih ljudi koji svojim znanjem i vještinama ispunjavaju izazove organizacije tako velikog i zahtjevnog natjecanja.”    

Poreč Major najbogatiji je turnir po nagradnom fondu (800.000 američkih dolara) te na njega dolaze odbojkaši na pijesku iz cijelog svijeta uključujući svjetske i europske prvake i potencijalne osvajače zlatnih medalja na Ljetnim olimpijskim igrama, muške i ženske reprezentacije i druge.



Pisane vijesti