Najavljen ovogodišnji festival "Polis, Jadran, Europa" s temom 'Turistički grad'

Slika /arhiva/PULA,18.5.2009
"Turistički grad" tema je ovogodišnjega multidisciplinarnog festivala "Polis Jadran Europa" koji će se od 21. do 23. svibnja održati u Puli, najavila je direktorica tog festivala Egle Vošten na današnjoj konferenciji za novinare.

Istaknula je da joj je pri osmišljavanju ovogodišnjega festivala želja bila načiniti mjesto gdje će autori "neopterećeni cenzurom i autocenzurom moći izraziti i prikazati svoja promišljanja o gradu i turizmu".

Ovogodišnji "Polis Jadran Europa" na poseban se način obraća pulskim srednjoškolcima i studentima, zbog kojih je i uveden novi program pod nazivom "Škola Polisa" kojim organizator želi potaknuti razmišljanja o umjetnosti i gradu, progovoriti o važnosti umjetnosti za grad i grada za umjetnost, istaknula je Egle Vošten.

Članica Programskog odbora Magdalena Vodopija podsjetila je danas da je taj festival utemeljen na Sajmu knjiga u Istri, a zatim se osamostalio i danas je, kako je ocijenila, jedan od najvažnijih kulturnih projekata u Puli. Festival "Polis Jadran Europa" svečano se otvara u četvrtak u 21 sat, kada će se otvoriti i izložba 13 autora. (Hina)


Pisane vijesti