Najavljen 5. kvarnerski festival mora i pomorske tradicije – Fiumare

Slika /arhiva/140520-Fiumare(3).jpg

Peto izdanje jedinstvenog kvarnerskog festivala mora i pomorske tradicije - Fiumare, ove će godine trajati od 20. svibnja do 5. lipnja, najavli su organizatori Koordinacija udruga za očuvanje i revitalizaciju pomorske, ribarske i brodograđevne baštine Kvarnera i Istre, uz potporu TZ i Grada Rijeke, kao i TZ Kvarnera i riječke lučke iuprave.

Po peti put svi putevi vode u Rijeku, kako kopneni tako i morski. U Rijeku dolazi roba za prodaju, ili za tranzit do krajnjeg odredišta, stanovnici šire regije dolaze u grad obavljati svoje poslove, dolaze u posjet prijateljima, djeci na školovanju, prolaze kroz Rijeku na proputovanju. Riječka tržnica, osobito ribarnica, morski, autobusni, željeznički putnički terminali, brodovi, restorani i hoteli, ribarice, turistički jedrenjaci - točke su "živog tkiva" grada koji tako živi stoljećima.

Upravo to je tema i prostor odvijanja Fiumare festivala koji spaja tradicijske vrijednosti i suvremeni način života najveće luke hrvatskog Jadrana te će biti praktični prikaz očuvanja i revitalizacije brodograđevne, pomorske, ribarske baštine i kulture življenja uz Mediteran na turistički atraktivan način, navode organizatori.

 



Pisane vijesti