Najavljen 15. međunarodni sajam GAST

Slika 24.2.2010

Na ovogodišnjem 15. po redu međunarodnom sajmu GAST, koji će se održati u Splitu od 3. do 7. ožujka, sudjelovat će 1273 izlagača iz 15 zemalja, a broj izlagača veći je za pet posto u odnosu na prošlogodišnji sajam, istaknula je na današnjoj konferenciji za novinare Sanja Vuković, ravnateljica tvrtke "Sajam Split" koja i organizira ovaj sajam.

Međunarodni sajam GAST obuhvaća niz specijaliziranih sajmova - prehrane, pića, hotelske i ugostiteljske opreme, kave, namještaja, vina i turizma.

Sajam GAST ključno je mjesto susreta brojnih proizvođača i poslovnih ljudi iz djelatnosti prehrane, pića, hotelske i ugostiteljske opreme, prepoznat u poslovnim krugovima kao mjesto ugovaranja logistike za turističku sezonu.

Za vrijeme trajanja sajma održat će se i više natjecanja i ocjenjivanja kvalitete proizvoda, a najavljeno je održavanje niza stručnih konferencija o unapređenju suradnje - poput skupa HBOR-proizvođači-hotelijeri, gospodarski susreti o turizmu i dr.

Ovogodišnji međunarodni sajam GAST održava se pod pokroviteljstvom ministarstava gospodarstva, rada i poduzetništva te regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita i županijske Turističke zajednice. (Hina)


Pisane vijesti