Najava kongresa tradicionalne gastronomije

Slika /arhiva/111114-IAGI.jpg

Pozivamo Vas na konferenciju za novinare, u utorak, 15. studenoga 2011. godine, u 11 sati (dvorana Novinarskog doma, Perkovčeva 2, Zagreb), na kojoj će biti najavljen Svjetski kongres  tradicionalne gastronomije.

IAGI - Svjetski kongres tradicionalne gastronomije (INTERNATIONAL MEETING OF WORLD CHEFS), održat će se u Umagu, od 1. do 4. ožujka 2012. godine (hotel Melià Coral).

Glavno pokroviteljstvo nad održavanjem kongresa prihvatio je dr. sc. Ivo Josipović, predsjednik Republike Hrvatske, a pokrovitelji su Ministarstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja.

Na konferenciji za novinare sudjeluju: Vili Basaneze, gradonačelnik grada Umaga; Sanda Bravar Radizlović predsjednica Turističke zajednice Umag; Sanja Škrinjar, predsjednica Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije; Zoran Stanisavljević, predsjednik Udruge kuhara Istarske županije; Bojana Zenzerović, tajnica Udruge kuhara istarske županije; Stjepan Odobašić, direktor novinsko-nakladničke kuće „Robinson“ Zagreb; Tina Čubrilo Eterović, Zbor turističkih novinara HND i  FIJET.

Nakon prezentacije, pozivamo Vas na ugodno druženje i uz istarske specijalitete (istarski pršut, ovčji sir, skuta, kozji sir, kobasica od bakina, sušeni goveđi but, file od boškarina, salata od jadranske hobotnice, krumpira i kapara, carpaccio od tune, šugo od istarskog goveda (motovunska nadeva), rezanci s gamberima i tartufima, file orade s vrganjima u umaku od malvazije (podloga od svježeg špinata), koljenica jelena lopatara u umaku od terana (rolada od krumpira i šumskog voća), pinca u biski, fritule s trapom i jabukama)



Najave