Nagrada Maji Stanić na svjetskom kongresu u Nepalu

Slika /arhiva/091203-nepal-tv2.jpg

Na 43. kongresu Svjetskog udruženja nacionalnih udruženja putničkih agencija i organizatora putovanja-UFTAA, koji je ovih dana održan u Kathmanduu u Nepalu, direktorica Udruge hrvatskih putničkih agencija-UHPA Maja Stanić dobila je priznanje za doprinos razvoju turizma, izvijestili su iz UHPA-e.



S obzirom da je to priznanje UFTAA-e upravo uspostavljeno Stanić je među prvima u svijetu koja ga je dobila, čime je ukazana čast ne samo njoj nego i Hrvatskoj, dodaju iz UHPA-e.
 
Osim nje i drugih predstavnika UHPA-e na tom je kongresu sudjelovao i pomoćnik direktora Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Milo Sršen koji je u sklopu predavanja "Branding Hrvatske kao turističke destinacije" predstavio i 16 minutni film o Marku Polu.
 
Iz UHPA-e su izvijestili i da su sudionici kongresa pokazali veliko zanimanje za Hrvatsku, posebno nakon što je predsjednik UHPA-e Boris Žgomba u svom izlaganju najavio da bi se iduće godine trebali uvesti olakšani uvjeti za izdavanje viza turistima iz Kine i Indije.
 
To je pridonijelo i kvalitetnim razgovorima UHPA-ine delegacije s predstavnicima drugih nacionalnih udruga agencija i s touroperaterima Indije i Kine u vezi prezentacije Hrvatske u njihovim zemljama.
S predsjedništvom UFTAA-e dogovoreno je i da će se Hrvatska kandidirati za domaćinstvo kongresu tog svjetskog udruženja 2013. godine. (Hina)
 

Pisane vijesti